Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ : Προτροπή σε μαθητές για σωστή οδική συμπεριφορά από τον νευροχειρούργο του Νοσοκομείου Χανίων Αντώνιο Κρασουδάκη

 


Ο κ. Αντώνης Κρασουδάκης κατά την ομιλία του. Δίπλα του είναι ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Βασίλειος Παπαστάμος και ο εφημέριος της Ενορίας Αγίας Μαρίνας π. Γεώργιος Περάκης.


https://eparxiakofos.gr/?p=520

 
Με την συμβολή της Ενορίας Αγίας Μαρίνας και του Γυμνασίου Πλατανιά Χανίων πραγματοποιήθηκε  σήμερα το πρωί στην αίθουσα του «Χαζίρειου» Ιδρύματος στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στην κωμόπολη της Αγίας Μαρίνας  μάθημα για την πρόληψη ατυχημάτων στους μαθητές με ομιλητή τον καταξιωμένο νευροχειρούργο του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων Αντώνιο Κρασουδάκη.

Για την εκδήλωση αυτή δήλωσε στα «Χ.Ν.» ο εφημέριος της Ενορίας π. Γεώργιος Περάκης ότι: “ Η Ενορία μας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Γυμνάσιο του Πλατανιά συνδιοργάνωσε τη σημερινή εκδήλωση για την πρόληψη των Τροχαίων δυστυχημάτων στο φιλόξενο «Χαζίρειο» ίδρυμα και είναι μεγάλη μας τιμή που ομιλητής είναι ο αγαπητός συγχωριανός Αντώνης Κρασουδάκης νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Χανίων. Την ερχόμενη Κυριακή θα φιλοξενήσουμε και την  Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Γυμνασίου Πλατανιά με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων όπου θα λειτουργήσει και εορταστική αγορά”.

 Ερωτηθείς αμέσως μετά ο κ. Αντώνης Κρασουδάκης απάντησε τα εξής: “Και για μένα είναι μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκομαι στο χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας μου ως προσκαλεσμένος ομιλητής με θέμα την μεγάλη μάστιγα του αιώνα που είναι τα Τροχαία δυστυχήματα στα οποία χάνονται άδικα τόσες ζωές. Από το 2002 που ήρθα στα Χανιά ως νευροχειρούργος στο Νοσοκομείο, έχω μια αγωνία κυρίως για τα μικρά παιδιά με την συμπεριφορά τους στον δρόμο, για το πώς θα γλυτώσει έστω και ένα παιδί από αυτό τον κακό θάνατο που επιφέρουν τα τροχαία δυστυχήματα και που, δυστυχώς, η χώρα μας κατέχει τις πρώτες θέσεις Πανευρωπαϊκά. Θέλω και μου αρέσει να μιλάω σε όλους, κυρίως στα παιδιά για τους κινδύνους οι οποίοι προκύπτουν αν δεν λάβουν προληπτικά μέτρα κατά την οδήγηση. Στην αίθουσα θα αναπτύξω εμπεριστατωμένα και παραστατικά το θέμα στους μαθητές του Γυμνασίου Πλατανιά για να προσέχουν επειδή η ζωή είναι πολύτιμη και είναι άδικο να μην την υπολογίζουν εξαιτίας της απροσεξίας ή της αμέλειας και να φοράνε προστατευτικό κράνος, ζώνη ασφαλείας, να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Ο εγκέφαλος του ανθρώπου αν τραυματιστεί δεν θεραπεύεται και είναι πολλά τα κρούσματα που αντιμετωπίζουμε συνεχώς στο Νοσοκομείο με θύματα από αυτές τις απροσεξίες…”.

 Από την πλευρά του τώρα ο διευθυντής του Γυμνασίου Πλατανιά Βασίλειος Παπαστάμος τόνισε: “Φέραμε σήμερα την Γ’ Γυμνασίου  να τους μιλήσει ο γιατρός ο Αντώνης ο Κρασουδάκης από το Νοσοκομείο των Χανίων για τα τροχαία ατυχήματα και την αξία της πρόληψης για να μην πέσουμε σε ατύχημα αλλά και τι έπεται ενός τροχαίου ατυχήματος, όλος ο πόνος και όλη η καταστροφή που έρχεται μετά από ένα τροχαίο… Είναι πολύ σημαντικό, τα παιδιά να είναι ενημερωμένα έτσι ούτως ώστε να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης μιας και έχουν γίνει μάστιγα αυτού του είδους τα ατυχήματα στον τόπο μας και στην Ελλάδα γενικότερα”.

Από την εμπεριστατωμένη προφορική ομιλία του κ. Αντώνη Κρασουδάκη, ο οποίος παράλληλα πρόβαλλε πολύ παραστατικά σε σλάιντς αρκετές εικόνες από διάφορα δυστυχήματα έκανε τους μαθητές να τον ρωτούν συνέχεια να μάθουν  λεπτομέρειες για την κάθε περίσταση.

 “Θα προσέχουμε από εδώ και πέρα με όσα ακούσαμε και είδαμε σήμερα γιατί η ζωή είναι πολύτιμη”, απάντησαν στο ίδιο μήκος κύματος οι μαθητές που ρωτήθηκαν.

Σημείωση: Το ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στα Χανιώτικα νέα και θα αναρτηθεί κι εδώ.  

 Στιγμιότυπα από την αίθουσα. 

 Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα με νόστιμα γλυκά, ξηρούς καρπούς και πορτοκαλάδα από τις κυρίες της Ενορίας. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com