Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: Ο Πρόεδρος της Βουλής στην ιστορική οικία του αείμνηστου Ελευθερίου Βενιζέλου

Θερμής υποδοχής έτυχε σήμερα το πρωί 30 Νοεμβίου και περί ώρα 11.15΄ π.μ., ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος στην οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου από τον κ. Νίκο Παπαδάκη, διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος K. Βενιζέλος”, αλλά και από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Τάξης ενός Δημοτικού Σχολείου. Τον Πρόεδρο της Βουλής συνόδευε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νομού Χανίων κ. Ευτύχης Δαμιανάκης.

Χαμογελαστά τα παιδιά καλωσόρισαν τον Πρόεδρο κι ένα από αυτά του είπε μεγαλοφώνως: “Για σου Φίλιππε”. Με χαρά εκείνος γονάτισε, τα χάιδεψε, τους ευχήθηκε να είναι καλοί μαθητές, καλά παιδιά, για να συνομιλήσει μαζί τους αρκετή ώρα. Στη συνέχεια, άρχισε η ξενάγηση σε όλους τους χώρους της οικίας με αντίστοιχη ενημέρωση από την εποχή του Βενιζέλου αλλά ακόμα και επί Γερμανικής Κατοχής για ότι επεμβάσεις έγιναν οι οποίες διατηρήθηκαν για ιστορικούς λόγους. Μετά την ξενάγηση κάθισε  στο γραφείο του Εθνάρχη αναγράφοντας τις εντυπώσεις του στο βιβλίο επισκεπτών. Λίγο αργότερα σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε., ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, τόνισε τα εξής: “Για μένα, καταρχήν είναι χαρά αλλά και συγκίνηση μεγάλη το να βρίσκομαι αυτές τις μέρες στα Χανιά για να γιορτάσουμε την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, την ένταξή της στον εθνικό κορμό και είναι μεγάλη και η συγκίνηση μου με την επίσκεψη αυτή στην οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου σ’ ένα χώρο συνδεδεμένο με την ιστορία της πατρίδος μας με αγώνες και τις προσπάθειες ενός πολιτικού άνδρα που έβαλε τη σφραγίδα του περισσότερο από κάθε άλλο στον 20ο αιώνα σε ότι αφορά την Ελλάδα, την πορεία της Ελλάδας, την πορεία του ελληνισμού, τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Και θα έλεγα απλούστατα μάλλον ότι μου δόθηκε η δυνατότητα ως Προέδρου της Βουλής, ως του πρώτου Μακεδόνα Προέδρου της Βουλής από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, να επισκεφθώ αυτόν τον ιστορικό χώρο. Τον Βενιζέλο δεν τον ξεχνάτε εσείς στην Κρήτη, αλλά δεν τον ξεχνάμε κι εμείς στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με σεβασμό τιμούμε τη μνήμη του πολιτικού άνδρα και οι γενιές που δεν έζησαν βέβαια τον Βενιζέλο, δεν έζησαν την εποχή του και αυτό είναι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον και θα έλεγα και συγκλονιστικό. Και οι νεότερες γενιές τιμούμε και θα τιμούν, είμαι σίγουρος, τον Βενιζέλο. Ιδιαίτερα βέβαια στην Μακεδονία γιατί ήταν πρωταρχική η δικιά του συμβολή στην απελευθέρωση της Μακεδονίας και στην ένταξη και της Μακεδονίας και της Ηπείρου και των άλλων  περιοχών της βόρειας Ελλάδας στον εθνικό κορμό”.

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την επίσκεψη του κ. Προέδρου στην οικία ή Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” το οποίο ονομάστηκε έτσι πριν από δέκα χρόνια και αποτελεί πολιτικό «φάρο» δείχνοντας τον δρόμο του εθνικού χρέους.








Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com