Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Πρωτομαγιά με χιλιάδες ανθρώπους στην εξοχή

Από το σημερινό πρωτομαγιάτικο οδοιπορικό μας σε περιοχές των Δήμων Χανίων και Πλατανιά επισκεφθήκαμε τις Μουρνιές, τη Λίμνη της Αγιάς και τον Ντερέ, απαθανατίζοντας στιγμιότυπα και καταγράφοντας δηλώσεις από τον κόσμο και παράγοντες της Αυτοδιοίκησης. Το ρεπορτάζ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη και θα δημοσιευθεί στα «Χανιώτικα νέα». Καλό μήνα και χρόνια πολλά.

“ Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά (δις)
με τα χεράκια της
και γέμισ’ από τ΄ άνθη η πλάτη, η αγκαλιά
και τα μαλλάκια της.
Και γέμισ’ από τ΄ άνθη…

Το νεο-κλασσικό σήμερα, δημώδες σχεδόν για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, τραγούδι της “ανθισμένης αμυγδαλιάς” γράφτηκε από τον  Γεώργιο Δροσίνη και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο σατυρικό «Ραμπαγιάς» το 1882. Ο συνθέτης του αν και παραμένει άγνωστος, εικάζεται όμως, ότι θα πρέπει να ήταν κάποιος Επτανήσιος. Εκείνο που ίσως έχει και κάποια ιστορική αξία είναι το γεγονός ότι ο άγνωστος συνθέτης του, το μελοποίησε κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης του 1885 με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να διαδοθεί από τους στρατιώτες σε όλη την Ελλάδα.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com