Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Παιδική θεατρική εκδήλωση αγάπης στο Ωδείο Χανίων















Με τη συμμετοχή πολλών μικρών παιδιών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην αίθουσα προβολής και θεάτρου του Ωδείου Χανίων θεατρική παράσταση με ηθοποιούς μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια με σκοπό την μεταξύ τους εμπέδωση φιλίας στο διαφορετικό χρώμα ή καταγωγή. Για την εκδήλωση αυτή που περιέκλειε θαυμάσιες παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, κ. Μιχάλης Αεράκης επεσήμανε στα Μ.Μ.Ε. , τα εξής: “Σήμερα παρουσιάζεται η εργασία των μικρών παιδιών ηλικίας από 6 μέχρι 8 χρόνων της δουλειάς του μαθητικού παιδικού εργαστηρίου που έχουμε στο θέατρο τώρα και τέσσερα χρόνια. Με τη βοήθεια της δασκάλας τους της Νεκταρίας Σαραβελάκη, που τους δίδαξε κάτι πολύ απλό, αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος του θεάτρου ό,τι ο πολιτισμένος άνθρωπος ξεκινάει μέσα από το δωμάτιό του, μέσα από την εστία του, μέσα από το σπίτι του και επειδή η ευθύνη όλων μας σαν γονείς είναι τεράστια εύχομαι και ελπίζω αυτά τα μηνύματα τα οποία πήρανε όλο τον χρόνο να τα διατηρήσουν μέσα στην ψυχή τους και να υλοποιούν πρωτίστως οτιδήποτε έχουν ακούσει. Ένα άλλο στοιχείο, το στοιχείο της κοινωνικοποίησης που το θεωρούμε επίσης πολύ σημαντικό είναι το να γνωρίζονται παιδιά από διαφορετικές περιοχές της πόλης μας, να ανταλλάσουν τα τηλέφωνα τους και με τους γονείς τους να συναντιόνται, να ανταλλάσουν απόψεις, δηλαδή, με λίγα λόγια, θέλουμε να προετοιμάσουμε μέσα από τα μαθήματα αυτά που κάνουν ένα πολίτη χρήσιμο στην πόλη μας για να δούμε .ίσως κάποια στιγμή μια καλύτερη κοινωνία από τη σημερινή. Τα παιδιά θα παρουσιάσουν και κάποια μικρά σκετσάκια τα οποία έχουν δουλέψει με τη δασκάλα τους. Είναι μια μικρή γιορτή για να τα τιμήσουμε κι εμείς τα παιδιά αλλά και τα παιδιά να τιμήσουν τους γονείς τους και εμάς που θα τα παρακολουθήσουμε”.

 





 Στιγμιότυπα από την αίθουσα προβολής και θεάτρου του Ωδείου Χανίων με τον κ. Αεράκη να τονίζει: “ Το αίσθημα της αλληλεγγύης είναι ο συνδετικός κρίκος μιας κοινωνίας για να πάει μπροστά”.

 



 Η κα Νεκταρία Σαραβελάκη δασκάλα των μικρών ηθοποιών.     

 

“Χανιώτικα νέα” Μ.Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com