Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής και στις Βρύσες Αποκορώνου


 

Μια παλιά φωτογραφία του 1935 με το παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές.

 

 

Για πρώτη φορά ύστερα από αρκετές δεκαετίες αναβίωσε και στις Βρύσες Αποκορώνου με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής το παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής με τη συμμετοχή αρκετών παραγωγών πωλητών. Για το παζάρι αυτό  ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αποκορώνου Στέλιος Μιχελάκης, δήλωσε τα εξής: “Ως υπεύθυνος του Αγροτικού Τομέα του Δήμου μας είμαι εδώ στο παζάρι μας που είναι καινούργιο, γίνεται για πρώτη φορά και ευελπιστούμε ότι θα καθιερωθεί αφού όλοι οι συμμετέχοντες είναι ευχαριστημένοι και το θέλουν. Χρόνια πολλά σε όλους…”

Σημείωση: Το ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί αύριο στα Χανιώτικα νέα μαζί με άλλα δύο παζάρια που έγιναν στις Βουκολιές και στην Κίσαμο τα οποία κάλυψαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Γιώργος Γεωργακάκης και Γιώργος Κώνστας και θα αναρτηθούν κι εδώ:


Από την πλευρά των καταναλωτών υπήρχαν ορισμένα παράπονα σχετικά με τις τιμές στα είδη πώλησης τα οποία αγόρασαν: “Είναι απαράδεκτο να έχουν τις ίδιες τιμές στο παζάρι σήμερα με αυτές που τα πωλούν στα μαγαζιά τους και ακόμα ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το παζάρι των Βρυσών να γίνει όπως τ’ άλλα με πωλητές από όλες τις φυλές του κόσμου. Κατά τ’ άλλα δεν πειράζει που θα γίνεται Μεγάλη Παρασκευή το παζάρι αφού όλες οι μέρες είναι του Θεού, αρκεί να μην το ρίξουμε στα ποτά και στα φαγητά, είναι μέρα νηστείας” επεσήμαναν οι περισσότεροι που ρωτήσαμε. Κάποιοι άλλοι  δεν συμφώνησαν με την αναβίωσή του  υπογραμμίζοντας ότι “τα παζάρια της Μεγάλης Παρασκευής τα καθιέρωσαν οι Τούρκοι την περίοδο που ήταν κατακτητές για να μην πηγαίνουν οι χριστιανοί στην Αποκαθήλωση και, δυστυχώς, παρέμειναν σε πολλά μέρη”.

 


 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com