Παρασκευή , 29 Μαρ 2024

“Καλλικράτης” και στον συνδικαλισμό

 
Παραθέτουμε μια φωτογραφία που τραβήξαμε χθες με την εξωτερική όψη του κτηρίου που στεγάζει την Αστυνομική Ένωση Χανίων και όχι μόνο, νότιο ανατολικά της καταργημένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης όπου, εμφανέστατα διακρίνονται οι ζημιές που προκλήθηκαν από οργή διαδηλωτών.  

Στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας νοικοκυρέματος της χώρας επιβάλλεται η άμεση αναδιάρθρωση της νομοθεσίας γενικά για τον συνδικαλισμό, ώστε να παραχθεί ουσιαστικό έργο  στα συνδικαλιστικά δρώμενα των επαγγελματικών ομάδων των οποίων τα συμφέροντα εκπροσωπούν. Για παράδειγμα, στην Ελληνική Αστυνομία μετά το 1981 με  πρωθυπουργό της Ελλάδας τον αείμνηστο  Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος επέτρεψε την ελευθερία έκφρασης δίνοντας οικονομικές παροχές  στους ένστολους, άρχισε να ζυμώνεται η δημιουργία συνδικαλιστικής έκφρασης. Πιο μπροστά, κανένας δεν τολμούσε να διανοηθεί κάτι τέτοιο… Έτσι, λοιπόν, το 1989 ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών και το Καταστατικό της ίδρυσής της εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 3797/1989 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Αρχικά ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας ήταν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πέλλας και η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Νομού Ξάνθης, που ήταν και τα μόνα από τα υπάρχοντα τότε στη χώρα μας Σωματεία, τα οποία, αναγνωρίσθηκαν με το Ν. 1264/82, ενώ τα ελάχιστα άλλα που υπήρχαν είχαν αναγνωρισθεί με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα. Οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές Ενώσεις που υπάρχουν σε κάθε Νομό είναι περιττές, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, απεναντίας μάλιστα επιβαρύνουν τα μέλη τους οικονομικά και υπηρεσιακά.

Μικτές Πρωτοβάθμιες Ενώσεις και όχι για το κάθε Σώμα ξεχωριστά, να υπάρχουν από το 2011 και μετά μόνο στις Περιφέρειες και όχι στους Νομούς.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com