Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Επίσκεψη μαθητών και νηπίων στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Θεραπευτικών Παθήσεων Χανίων


Στο πλαίσιο του προγράμματος ανοίγματος στην κοινωνία με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Χανίων μαζί με το Τμήμα«Βοήθεια στο Σπίτι» προσκάλεσαν χθες στις 11 π.μ. το 2οΝηπιαγωγείο Χανίων και την ΣΤ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου για μια επίσκεψη γνωριμίας με τους χώρους και τους φιλοξενούμενους τους.  Τα παιδιά συνόδευαν ο διευθυντής του Σχολείου, οι δάσκαλοί τους, η νηπιαγωγός και γονείς. Στον χώρο του Θεραπευτηρίου τους υποδέχτηκαν η διοικήτρια  κα Αμαλία Μπασιά, η  προϊσταμένη του Τμήματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κα Τασιούδη Λαμπρινή και πολλοί εργαζόμενοι. Για την επίσκεψη αυτή η διοικήτρια του Θ.Χ.Π.Χ., κα Αμαλία Μπασιά, δήλωσε τα εξής: “ Έχουμε τη χαρά να είναι σήμερα μαζί μας το 2οΔημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας. Με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών σε τέτοιες ενέργειες προάγεται η ποιότητα ζωής και η ομαλή συμβίωση και κοινωνική ευεξία. Στο πλαίσιο, λοιπόν, του προγράμματος και των στόχων της Διοίκησης και των υπαλλήλων είναι να έχουμε μια επαφή με την κοινωνία. Θα ξεναγήσουμε τα παιδιά στους χώρους μας για να δούνε τους ανθρώπους που φιλοξενούμε εδώ, που θα μπορούσαν να είναι και δικοί τους συγγενείς, πώς τους φροντίζουμε αλλά και να μάθουν τι πάει να πει «Βοήθεια στο Σπίτι». Κι ενώ η φροντίδα μας στο Θεραπευτήριο είναι άριστη πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να μένει ο ηλικιωμένος στο χώρο του, κοντά στους δικούς του κι εμείς να προσφέρουμε, να συμπληρώνουμε τις ανάγκες του. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο διευθυντή του Σχολείου, τη νηπιαγωγό και τους γονείς του Συλλόγου που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και μας επισκέφτηκαν”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση της κας Λαμπρινής Τασιούδη, προϊσταμένης του Τμήματος «Βοήθεια στο Σπίτι» η οποία επεσήμανε τα εξής: “Το Τμήμα μας με αφορμή τη γιορτή του Πάσχα και με σκοπό τη στήριξη των ηλικιωμένων και αναπήρων μας καθώς και την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, επιθυμεί τη συνεργασία με τους Συλλόγους Δασκάλων, Γονέων και Κηδεμόνων. Αρχίζουμε σήμερα με αυτό το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο αισιοδοξώντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλα προς επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε ότι το 2011 έχει χαρακτηρισθεί ως ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντικών Δραστηριοτήτων. Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενθάρρυνση της εθελοντικής προσφοράς και η διαμόρφωση εθελοντικής συνείδησης των παιδιών, καθώς και η διασφάλιση της βελτίωσης-ανάπτυξης αλληλεγγύης στο κοινωνικό σύνολο”.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γεώργιος Νικολουδάκης τόνισε: “Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Ιδρύματος Χρόνιων παθήσεων και μαζί με παιδιά της ΣΤ΄ τάξης και του Νηπιαγωγείου του συγκροτήματος μας ήρθαμε εδώ φέρνοντας αρκετές εργασίες χειροτεχνίας τους για να τις χαρίσουν στους ηλικιωμένους ανθρώπους που θα δούνε
σε λίγο. Πρέπει να ανταποκρινόμαστε σε τέτοια καλέσματα διότι αυτοί οι χώροι πρέπει να είναι ανοικτοί στην κοινωνία και για τους μαθητές των σχολείων θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ καλό μάθημα, το θεωρούμε πολύ σημαντικότερο από τα μαθήματα της καθημερινότητας. Είναι ένα μάθημα ζωής για τα παιδιά…”.  

Εξάλλου η μουσικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου κα Σοφία Σακελαρίου, υπογράμμισε: “Η χορωδία των παιδιών του σχολείου μας τραγούδησε δύο τραγούδια. Το ένα είχε τίτλο, «φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι», έτσι για να δώσουμε ένα μήνυμα σε όλους διότι όλοι κάτι πρέπει να κάνουμε για να γίνει καλύτερος ο κόσμος μας. Το δεύτερο τραγούδι ήταν το « για σου χαρά σου Βενετιά» σε ποιο εύθυμο σκοπό…”.  

 

 

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη των μαθητών στο Θ.Χ.Π.Χ.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com