Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Εκατοντάδες επισκέπτες στα εγκαίνια του 5ου Κισαμίτικου Αύγουστου

 


“Κάθε χρόνο και καλύτερα”, δήλωσε πριν από λίγες ώρες ο δήμαρχος Κισάμου Γεώργιος Μυλωνάκης, χαρούμενος για την  πρωτοφανή κοσμοσυρροή που κατέκλυσε από τη μία άκρη μέχρι την άλλη την 5η έκθεση των εγκαινίων του Κισαμίτικου Αύγουστου για την προβολή και ανάδειξη της κρητικής κουζίνας.

Σημείωση: Το ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στα Χανιώτικα νέα και θα αναρτηθεί και εδώ.

 

 

Δήμαρχος Κισάμου

Κουρασμένος μα χαρούμενος για το αποτέλεσμα της έκθεσης ο δήμαρχος Κισάμου Γεώργιος Μυλωνάκης μέσα από μια μακροσκελή αναφορά του, επεσήμανε τα εξής: “ Η Κίσαμος του μόχθου και της παραγωγής. Των ελαιώνων και των αμπελώνων. Της ιστορίας και του πολιτισμού. Του Συρτού και του Ριζίτικου. Η Κίσαμος  των αγώνων και των οραμάτων. Η Κίσαμος της παιδείας και της εκκλησίας σας καλωσορίζει απόψε στον 5ο Κισαμίτικο Αύγουστο. Ανοίγει σήμερα τις πύλες του ο 5ος Κισαμίτικος Αύγουστος με θέμα την Κρητική Κουζίνα και θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 21 Αυγούστου. Στο πλαίσιο της οργάνωσης των εκδηλώσεων αυτών ο Δήμος Κισάμου και η Κοινωφελής Επιχείρηση πραγματοποιούν  την έκθεση αυτή που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή και απευθύνεται σε παραγωγούς, τοπικούς επιχειρηματίες και εμπόρους. Στόχος των φετινών εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Κισάμου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Κισάμου είναι η προβολή των τοπικών προϊόντων της Κρήτης και ειδικότερα η ανάδειξη της Κρητικής Κουζίνας. Στην έκθεση συμμετέχουν Βιοτέχνες, Παραγωγοί, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Δήμοι… “ για να συνεχίσει καταλήγοντας με την προσφώνηση: “ Κυρίες και κύριοι, Φίλοι της Κισάμου και Φίλοι του Κισαμίτικου Αύγουστου, στόχος μας είναι η Κρητική Κουζίνα με τα νόστιμα υλικά που τα ‘ θρεψεν ο ήλιος και η Κισαμίτικη γη, να έχει την πρώτη θέση στο Τραπέζι σας. Και εσείς όλοι, εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι, φίλοι και συνδημότες να έχετε την πρώτη θέση στην καρδιά μας…”.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com