Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΣΥΡΟΥ : Παραδοσιακό Κρητικό Γλέντι

 

 
Ο Σύλλογος των Κρητικών της Σύρου τιμά την παράδοση συνεχίζοντας με πολυποίκιλλες εκδηλώσεις τη δράση του. Από την πρόσφατη εκδήλωση τους με κρητικό γλέντι που θύμιζε παλιό παραδοσιακό γάμο, ο Χανιώτης  αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Σύρου Χρήστος Πενταράκης μας είπε:


“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογός μας διοργάνωσε Κρητικό Γλέντι στο κέντρο «Ζωζεφίνα»  στο Γαλησά της Σύρου. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση όπου μουσικά πλαισιώθηκε από τον Αντώνη Νεοφώτιστο  στη λύρα και τον Νικηφόρο Χριστοφορου στο λαούτο. Στο χορευτικό μέρος συμμετείχε μέρος των μαθητών του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου μας με τις κρητικές παραδοσιακές που διαθέτει ο Σύλλογός μας. Γίνεται μνεία ότι τα μαθήματα των κρητικών χορών που κάνει ο Σύλλογός κάθε Τετάρτη έχουν μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι απαριθμεί περί τους 50 μαθητές. Το μενού περιελάμβανε γίδα βραστή με πιλάφι καθώς και άφθονη τσικουδιά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τις Μινωικές γραμμές και την ΑΝΕΚ για την χορηγία τους. Οι δεσμοί της Κρήτης με την Σύρο από την ιστορία μέχρι σήμερα είναι ισχυροί.  Ο Σύλλογός Κρητών Σύρου εδρεύει στην Ερμούπολη και αποτελεί την ιστορική συνέχεια του Φιλοεκπαιδευτικού Συλλόγου Κρητών, που δημιουργήθηκε ενταύθα το 1860 από πρόσφυγες Κρήτες που ήρθαν στη Σύρο, συνεπεία της Οθωμανικής τυραννίας. Αγωνιζόμαστε συλλογικά και υπεύθυνα για να διατηρήσουμε μέσω του χρόνου κάθε τι από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας, μεταδίδοντας το στα παιδιά, αλλά και στο φιλόξενο κόσμο της Σύρου”

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com