Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Ποιες χώρες ευημερούν και ποιες έχουν διαφθορά!

 

 
Οι ετήσιες βαθμολογίες από την παραπάνω ΜΚΟ για το 2011 σε 178 χώρες δόθηκαν στη δημοσιότητα όπως κάθε χρόνο περίοδο φθινοπώρου. Σύμφωνα, λοιπόν, με δήλωση του, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής επεσήμανε τα εξής:  “Ο δείκτης αντίληψης της διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας δεν είναι πραγματικός δείκτης, γιατί δεν στηρίζεται σε αξιολόγηση πραγματικών δεδομένων. «Αποτυπώνει τη διάθεση-αντίληψη του κόσμου, ο οποίος όμως επηρεάζεται από τη συγκυρία περί σκανδάλων, τα οποία όντως αμαυρώνουν τη χώρα μας. Τα πραγματικά στοιχεία είναι οι εκθέσεις διαφθοράς, οι πειθαρχικές έρευνες και ποινές. Ωστόσο, υπήρχε και θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς στην Ελλάδα, το οποίο προσπαθούμε να εξαλείψουμε. Αυτό είναι θέμα συντονισμού ενεργειών. Απαιτείται ενημέρωση, πρόληψη, καταστολή και σύμπραξη των πολιτών για να περιοριστούν τα φαινόμενα διαφθοράς.”

Κι ενώ εξακολουθεί να ντροπιάζετε η χώρα μας με βαθμολογία κάτω από τη βάση, που είναι ο βαθμός (5),  η βουλή εξακολουθεί να… ευλογεί τη γραφειοκρατία και τον αναχρονισμό, αφήνοντας τρύπιο τον πάτο του… βαρελιού της εθνικής οικονομίας με αποτέλεσμα να χάνονται χρήματα σε βάρος του συνόλου των φορολογουμένων πολιτών. Παραθέτουμε τον πίνακα με τις βαθμολογίες για το 2011 και την Ελλάδα ν’ ανήκει στις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρωζώνης με βαθμολογία 3.5.

https://eparxiakofos.gr/?p=3573

 

Ένα σχόλιο

  1. Maria Paraskaki

    τι να πουμε ;;;; Δοξα στα συνδικατα και στις κυβερνησεις μας !!!!

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com