Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Αγωνία για το δημοτικό εργαστήρι βυζαντινής αγιογραφίας

Μεταξύ των πολυάριθμων επιτυχιών που έχει στο ενεργητικό του ο διεθνούς φήμης και εκτίμησης Χανιώτης αγιογράφος Νίκος Γιαννακάκης, είναι και η ίδρυση του παραπάνω αναφερομένου δημοτικού εργαστηρίου εκμάθησης αγιογραφίας σε νέους και νέες, αλλά και ακόμα μεγαλύτερων ηλικιών ανθρώπους.  Η έδρα του εργαστηρίου είναι στον Κάτω Δαράτσο του Δήμου Νέας Κυδωνίας έχοντας ηθική και υλική στήριξη από τον τοπικό Δήμο και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

  

 

 

Αλεξία Πατερομιχελάκη: “Είμαι πλωτάρχης στο Πολεμικό Ναυτικό και υπηρετώ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σούδας. Μ’ αρέσει ο τρόπος διδασκαλίας όπως και ο χαρακτήρας του «μάγου» δασκάλου μας κ. Νίκου Γιαννακάκη γι’ αυτό βρίσκω τον χρόνο, παρά του ότι είμαι εργαζόμενη και μητέρα δύο παιδιών 8 και έξι χρονών, αντίστοιχα, να παρακολουθώ τα μαθήματα”.  


 

 

“Η προσπάθεια μας άρχισε το 2002 και τ’ αποτελέσματα μέχρι σήμερα μας δικαιώνουν από τον αριθμό των αποφοίτων οι οποίοι έχουν ενταχθεί στον επαγγελματικό χώρο. Καταφέραμε ακόμα κρατώντας ψηλά τον πήχη της μετάδοσης να γίνει η αδελφοποίηση μας με καλλιτεχνικά Ινστιτούτα της Ρώμης και να έχουμε ανταλλάξιμα σεμινάρια με τα οποία δίνεται η ευκαιρία στους σπουδαστές να γίνουν γνώστες της αναγεννησιακής Τέχνης και των Ιστορικών Μνημείων της Ρώμης ενώ αντίθετα για τους Ιταλούς σπουδαστές να μυηθούν την Τεχνική της Βυζαντινής εικόνας και της Ελληνορθόδοξης παράδοσης μας”, υπογράμμισε ο δάσκαλος κ. Νίκος Γιαννακάκης ενώ εξέφρασε την αγωνία τόσο τη δική του όσο και των σπουδαστών για την τύχη του εργαστηρίου με τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Χανίων στον οποίο θα υπάγεται και η Νέα Κυδωνία.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε στην ιστοσελίδα τους, εδώ:   

http://www.ergastiriagiografiaschania.gr/dimosieymata.htm 

 

 Αντώνης Λιονάκης: “ Είμαι 26 ετών και ασχολούμαι με την αγιογραφία εννέα χρόνια κοντά στον αγαπημένο μας δάσκαλο έχοντας ολοκληρώσει αρκετές φορητές εικόνες”.

 


  Αντωνία Μπόζη: “Στον τρίτο χρόνο είμαι, τελειώνω φέτος και είμαι πολύ ευχαριστημένη με την πρόοδο μου…”.

 

  Ευγενία Στεφάνου: “ Είμαι παντρεμένη με δύο παιδιά και ασχολούμαι μόλις ένα μήνα με την αγιογραφία ως πρωτοετής σπουδάστρια  Ελπίζω να πάω καλά γιατί είναι κάτι που ήθελα από χρόνια ν’ ασχοληθώ αλλά δεν είχα τον χρόνο”.

  

Δρακακάκη Ευαγγελία: “Νηπιαγωγός σπουδάζω αλλά επειδή μου αρέσει η τεχνική της βυζαντινής εικόνας ήρθα να μάθω και είμαι ήδη στο δεύτερο έτος φοίτησης”.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com