Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ έχει τίτλο στο άρθρο του ο υποψήφιος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Κέρκυρας Μαρίνος Μικάλεφ


 

Σχεδόν 2 εβδομάδες  απέχουν οι επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου και μόνο ψεύτικα διλήμματα αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Ακούω κάθε μέρα: ευρώ ή δραχμή, Τσίπρας ή Σαμαράς; Προσπαθώ να καταλάβω και γω ποιο είναι το καλύτερο για τη χώρα μου. Όμως εκτός από ουρλιαχτά, φωνές, ατάκες και ύβρεις δεν ακούω τίποτα άλλο.

 Στο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν ότι στην πολιτική πρέπει να προτείνεις και κάποιο πρόγραμμα, διότι απλά οι ακόλουθοι του κ.Τσίπρα ξέρουν ως πρόγραμμα τους τον αντιπολιτευτικό και καταγγελτικό και μόνον λόγο και τίποτα άλλο. Προσπαθώντας κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνουν λύσεις έκαναν φανερό ότι οι άνθρωποι όχι απλά δεν θέλουν αλλά δεν μπορούν κιόλας να κυβερνήσουν. Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει: Ψηφίστε μας εσείς να κάνουμε λίγο βαβούρα στην Ευρώπη και έχει ο Θεός!

Από την άλλη το ¨πολυκωλοτουμπικό¨ ενωμένο κεντροδεξιό μπλοκ της ΝΔ αφού έκανε συλλογή αποβλήτων ως καλή μηχανή πολιτικής ανακύκλωσης (μέχρι και τον κ.Ανατολάκη μάζεψε) ναι μεν τουλάχιστον παραδέχεται ότι λεφτά δεν υπάρχουν,σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ) αλλά έπλασε ένα καινούριο πρόγραμμα για άλλη μια φορά (πάλι καλά που δεν το είπαν πάλι Ζάππειο 4) και προσπαθεί να πείσει το λαό να δώσει ψήφο αυτοδυναμίας για σχηματισμό κυβέρνησης. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι εμπόδιζε τον κύριο Σαμαρά να συνεχίσει τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ για κάποιους ακόμα μήνες ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα. Αυτό που κατάφερε με τις εκλογές και τις επαναλαπτικές είναι ότι έμπλεξε τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο αβεβαιότητας τη χειρότερη στιγμή, με αποτέλεσμα ακόμα και η τουριστική μας βιομηχανία να δέχεται ισχυρή επίθεση.

Οι αλήθειες σε κάποια πράγματα είναι απλές. Δεν έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, δεν έχουμε ανάπτυξη και κυρίως δεν έχουμε ψυχολογία. Διότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την έλλειψη ρευστότητας από την αγορά, που πηγάζει από την άδεια τσέπη πολλών συνανθρώπων μας, όμως υπάρχει ένα ¨αλλά¨. Υπάρχει κόσμος που ένα αποκούμπι το έχει και υπό κανονικές συνθήκες μεγάλο μέρος από αυτό θα είχε καταναλωθεί. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος, ο οποίος έχει 5.000 ευρώ στην άκρη και σκέφτεται να πάρει ένα αμάξι με προκαταβολή και δόσεις δεν πρόκειται να προβεί σε καμία αγορά από τη στιγμή που δεν ξέρει τι ξημερώνει άυριο. Ένα παντρεμένο ζευγάρι με ένα σπίτι που εργάζονται και οι δύο και σκέφτεται να ρίξει κάποια λεφτά στο σπίτι (ανακαίνιση, έπιπλα κτλ) προς το παρόν το αναβάλει. Μιλώντας με αυτά τα δυο παραδείγματα, αναφέρομαι στο οικονομικά ενεργό κομμάτι της Ελλάδος και όχι στους άνεργους ή σε χαμηλοσυνταξιούχους. Θέλω να καταλήξω ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει λίγο χρήμα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι στην κατάψυξη έως νεοτέρας. Επίσης η αβεβαιότητα έχει οδηγήσει κόσμο και κοσμάκη να αποσύρει δεκάδες δις καταθέσεις και δε μιλώ για αναλήψεις εκατομμυρίων αλλά για μεγάλο αριθμό αναλήψεων σε ποσά 15.000 εώς 30.000 ευρώ. Αποτέλεσμα αυτού να μην υπάρχει στις τράπεζες κεφαλαιακή επάρκεια και οι τράπεζες να μη δίνουν σάλιο στην αγορά σε ρευστό, να χρειάζονται περαιτέρω κεφάλαια και να ενισχύονται με 18 δις, ενώ αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να πέσουν άμεσα και έγκαιρα στην αγορά τονώνοντάς την. Άρα, λίγο η αδυναμία της χώρας να μειώσει τα ελλείματά της, λίγο η ακυβερνησία έχουν φέρει την ψυχολογία στο ναδίρ και δεν κουνιέται φύλλο.

Λοιπόν, ας πραγματοποιηθούν οι εκλογές τον Ιούνιο, ας δημιουργηθεί μια οικουμενική κυβέρνηση (χωρίς το ΚΚΕ και τη ΧΑ φυσικά που ούτε οι ίδιοι δεν το θέλουν) και ας στηριχτεί η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ώστε να εισέλθει στη βουλή, που είναι το μοναδικό κόμμα που προτείνει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία μπορούν να μειώσουν αισθητά το έλλειμα της Ελλάδος, και μιλάμε για το έλλειμα και όχι για το χρέος διότι εκεί εστιάζεται το πρόβλημα. Μονομερείς καταγγελίες, λογιστική καταγραφή του χρέους, δανεισμός από Ρώσους και Κινέζους και λοιπές αυθαίρετες κουβέντες κερδίζουν σίγουρα κάποιες εντυπώσεις αλλά ζημιώνουν τη χώρα σε ουσία και χρόνο.

 
Μαρίνος Μικάλεφ

Υπ. Βουλευτής με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στην περιφέρεια της Κέρκυρας)

 

 

 
Σημαντικό θέμα:

 https://eparxiakofos.gr/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF/

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com