Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΕΣ: Από την Παλαιόχωρα ο πρώτος επενδυτής στην Κρήτη

 

 

Οι ανάγκες των καιρών στρέφουν καθημερινά όλο και περισσότερους ανθρώπους να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά πάρκα και στέγες συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην πράσινη ενέργεια αυξάνοντας έτσι τα έσοδά τους πουλώντας ρεύμα σε υψηλά εγγυημένη τιμή στη ΔΕΗ.

 “Κι ενώ η σχετική νομοθεσία κατατέθηκε στη βουλή το 2005 ψηφίσθηκε το 2006 για να επιδεχθεί στη συνέχεια αναγκαίες τροποποιήσεις”, μας είπε ο  κ. Νίκος Φραγγιουδάκης τον οποίο επισκεφθήκαμε  στην Παλιόχωρα επειδή έχει επενδύσει με φωτοβολταικά σε πάρκο και σε φωτοβολταϊκά στέγης. “Ανέκαθεν ήμουν υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και γι΄αυτό μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου κατάθεσα από την Κρήτη πρώτος φάκελλο στο υπουργείο ζητώντας να επενδύσω ένα σεβαστό κεφάλαιο σε φωλτοβολταϊκό πάρκο. Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινήσω ότι επειδή η Κρήτη δεν είναι διασυνδεμένο νησί, δεν έχει δηλαδή  υποθαλάσσιο αγωγό σύνδεσης με τον κεντρικό κορμό της χώρας έτυχε κάποιας καθυστέρησης σε σχέση με άλλα διασυνδεμένα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Τα φωτοβολταϊκά πάρκα όπως επίσης και οι στέγες τώρα τελευταία αποτελούν κερδοφόρες επενδύσεις με πολλά πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά τα πλεονεκτήματα των πάρκων αλλά και των στεγών με φωτοβολταικά είναι που  αποτρέπουν την έκλυση  διοξειδίου του άνθρακος και λοιπών ρύπων που παράγονται κατά την καύση στα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ. Η διαφορά τώρα από νομοθετικής πλευράς μεταξύ πάρκου και στέγης είναι ότι τα πάρκα αποτελούν επιχειρήσεις. Τα εισοδήματα, λοιπόν, εδώ, φορολογούνται και οι ιδιοκτήτες πληρώνουν ΤΕΒΕ. Στις στέγες, όμως, η κατηγορία φωτοβολταϊκών δεν θεωρείται επιχείριση και το εισόδημα είναι καθαρό χωρίς φορολόγηση. Την ισχύ παραγωγής από τα φωτοβολταϊκά σε κάθε Νομό την καθορίζει η ΔΕΗ”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φραγγιουδάκης.


 Το πάρκο και η στέγη με τα φωτοβολταικά του κ. Νίκου Φραγγιουδάκη.

Ένα σχόλιο

  1. Πολύ καλή εξέλιξη για τα φωτοβολταικα γιατί πρέπει να αρχίσουν να διαδίδονται περισσότερο στη χώρα.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com