Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ: Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων και απονομή κόκκινου μπερέ σε οπλίτες

Την τιμητική του είχε σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2010 το 547 Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού και Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, για τη σειρά Δ΄ ΕΣΣΠ 2010, με την ορκωμοσία της μετά από την προβλεπόμενη βραχεία βασική εκπαίδευση καθώς επίσης και την απονομή του κόκκινου μπερέ στους οπλίτες της προγενέστερης  σειράς, Γ΄ ΕΣΣΟ 2010. Η τελετή της ορκωμοσίας έγινε από τον μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο παρουσία εκατοντάδων γονέων, συγγενών και φίλων των στρατεύσιμων αλλά και της φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου κ. Φράγκου Φραγκούλη, του ε.α. αρχηγού ΓΕΣ κ. Μανούσου Παραγιουδάκη, του διοικητή της ΑΣΔΕΝ αντιστρατήγου κ. Ιωάννη Ζάρρα, του διοικητή της ΣΕΑΠ ταξιάρχου κ. Αδάμ Χατζηαλεξιάδη, του διοικητή της 5ης Μεραρχίας Κρητών ταξιάρχου κ. Γεωργίου Στρατιδάκη, του διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης αντισυνταγματάρχη κ. Στυλιανού Σαριδάκη και λοιπών αξιωματικών του Στρατού και άλλων Σωμάτων. Παρέστησαν ο νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργος Παπαδάκης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης κ.ά.

 



 

Με λίγα λόγια, που άγγιξαν τις καρδιές των γονιών, αναφέρθηκε για τα στρατεύσιμα ελληνόπουλα ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος κ. Φράγκος Φραγκούλης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Δεν θέλω να μακρηγορήσω γιατί ξέρω ότι η ταλαιπωρία σας είναι μεγάλη” απευθυνόμενος προς τους γονείς για να συνεχίσει. “Ήρθατε από τα χαράματα και ξέρω ότι θέλετε να πάτε να αγκαλιάσετε τα παιδιά σας τα οποία σήμερα είναι πλέον ολοκληρωμένοι άνδρες έτοιμοι ν’ αναλάβουν ευθύνες και υποχρεώσεις, όχι μόνο απέναντι στην πατρίδα αλλά και απέναντι στους παππούδες και στους γονείς τους. Ως στρατός και ως πολιτεία, σας ευχαριστούμε διότι μας τα εμπιστευτήκατε. Σας διαβεβαιώνω ότι θα τα προσέχουμε όπως προσέχουμε όλοι τα δικά μας παιδιά, διότι όντως αυτά είναι παιδιά δικά μας, είναι παιδιά Ελλήνων. Σήμερα αισθάνομαι, επίσης, ιδιαίτερη την τιμή διότι για πρώτη φορά δώσαμε τον κόκκινο μπερέ στην 71 –  5η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία Κρητών, την ιστορική Μεραρχία των Κρητών. Γι’ αυτό, λοιπόν, θα ήθελα όλοι οι στρατιώτες να αναφωνήσουν: Ζήτω το έθνος. Ζήτω ο στρατός. Ζήτω οι γονείς σας”.

 

Σε δήλωσή του στα “X.N.” ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργος Παπαδάκης υπογράμμισε ότι: “Τονίζω για μια ακόμα φορά ότι η συγκεκριμένη Μονάδα αποτελεί μεγάλη τιμή για το Ρέθυμνο. Συγχαρητήρια και ευχές στους αξιωματικούς και σε όλους τους στρατεύσιμους”.

Με δήλωση του, επίσης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης επεσήμανε τα εξής: “Πραγματικά είμαι χαρούμενος σήμερα που ήμουν σε αυτή τη διπλή τελετή και διαπίστωσα άλλη μια φορά ότι ο στρατός λειτουργεί άψογα και μπορεί να μεταμορφώνει σε λιγότερο από 20 μέρες τα παιδιά μας σε άνδρες και αυτό είναι πολύ σημαντικό”.        

Παραθέτουμε στιγμιότυπα από την τελετή της ορκωμοσίας, την απονομή του κόκκινου μπερέ, τους γονείς και την παρέλαση που ακολούθησε.

 














Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com