Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΟΚΚΟΥ ΣΤΗ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑ ΧΑΝΙΩΝ: Εκδήλωση αφιερωμένη σε Γαλλοαλγερινό Νομπελίστα

 

 
Μια διαφορετική, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδήλωση αφιερωμένη σ’ έργο του επιφανούς μυθιστοριογράφου, θεατρικού συγγραφέα  Albert Camus, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής από την  ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο στην πλατεία της Σπλάντζιας προσελκύοντας αρκετό κόσμο.

Για την εκδήλωση χρησιμοποιήθηκε το ανακαινισμένο κτήριο του παλιού Ενετικού ναού στη Σπλάντζια, οποίος  ήταν αφιερωμένος στον Άγιο Ρόκκο. Αποσπάσματα από το έργο του επιφανούς Γαλλοαλγερινού διανοούμενου, που ήταν και δημοσιογράφος, διαβάστηκαν στην πλατεία από τη Μαρίκα Κωνσταντινίδου και τον Γιάννη Ματσαμάκη, που μας είπε: “ Ο Albert Camus συμπεριλαμβάνεται στις πιο επιφανείς προσωπικότητες των Γραμμάτων στη Γαλλία ενώ γεννήθηκε στην Αλγερία το 1913. Δημοσιογράφος, δοκιμιογράφος, μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, διακρίθηκε σε όλους τους τομείς, προσφέροντας με το έργο του πρωτότυπες απόψεις για τη ζωή και τον άνθρωπο. Χρωστά τη φήμη του τόσο στα μυθιστορήματα του «Ο Ξένιος» και «Η Πανούκλα», στα θεατρικά του έργα «Καλιγούλας» και «Οι Δίκαιοι» όσο και στα φιλοσοφικά του δοκίμια: « Ο Μύθος του Σίσυφου» και «Ο Επαναστατημένος Άνθρωπος». Για το λογοτεχνικό του έργο τιμήθηκε το 1957 με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1960”.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com