Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΤΟΧΙ ΧΑΝΙΩΝ : Μια όμορφη εσπερίδα με το έθιμο του Κλήδονα

 

Κάθε χρόνο πολλές εκδηλώσεις αναβιώνουν τη λαϊκή παράδοση του Κλήδονα, όπως η συγκεκριμένη που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή βράδυ, με απόλυτη επιτυχία – παρά την απεργία της ΔΕΗ – στο νέο πάρκο της Παιδικής  Χαράς στο Κόκκινο Μετόχι του τέως Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου.



 

 Χαιρετίζοντας τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση  η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κόκκινου Μετοχίου «Άγιος Παντελεήμονας», κα Σοφία Καστάνη, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναβρεθούμε, να ξανακάψουμε τα στεφάνια μας και ν’ ανοίξουμε τον Κλήδονα. Για πρώτη φορά φέτος  – σε αυτόν τον χώρο που φτιάχτηκε η Παιδική Χαρά και το Πάρκο  στο Κόκκινο Μετόχι από το τέως Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου με δήμαρχο τον κ. Μανώλη Κεμεσίδη – κάνουμε αυτή την εκδήλωση.  Δυστυχώς, όμως, προέκυψε απόψε η απεργία της ΔΕΗ. Τι να κάνουμε που έχουνε δίκιο και αυτοί… Θα περάσουμε καλά και ας μην έχουμε επαρκή φωτισμό. Τα πηδήματα άρχισαν με πρωταγωνιστές τα παιδιά που πολλά από αυτά πηδάνε για πρώτη φορά.  Επικρατεί ενθουσιασμός  απ’  όλα και μετά θα χορέψουν και τα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου, όπως και όλοι μας βέβαια.  Θα ανοίξουμε τον Κλήδονα, θα πούμε πολλές «πιπεράτες» μαντινάδες, θα φάμε και θα πιούμε από τις ετοιμασίες που έχει κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Γιορτάζει η συνοικία μας,  ο τόπος που μένουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο για την ανάδειξή του”. 












 

 Στιγμιότυπα από την εκδήλωση με τη φωτιά, τον χορό, τις ετοιμασίες εδεσμάτων και τον κόσμο στο όμορφο Πάρκο και την Παιδική Χαρά στο Κόκκινο Μετόχι.        

 


“Χ.Ν.” 27 Ιουνίου 2011 σελίδα 29. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com