Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΙΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ: Εγκαινιάστηκε ο Κισαμίτικος Αύγουστος με γεμάτο το «Κρητικό Καλάθι»

Εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής παραβρέθηκαν σήμερα Παρασκευή βράδυ στα εγκαίνια της έκθεσης του 4ου Κισαμίτικου Αγροτικού Αυγούστου, με επίκεντρο το «Κρητικό Καλάθι» γεμάτο από αγνά προϊόντα της ευλογημένης γης της Κισάμου.


 



 

Την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης έκοψαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος  Αρναουτάκης με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, ενώ δίπλα τους ήταν ο δήμαρχος Κισάμου, κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης, με περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και τον μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, που τέλεσε τον αγιασμό της έκθεσης. Το «παρών» έδωσε και ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Ευτύχιος Δαμιανάκης, με τον δήμαρχο του Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, ενώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκπροσώπησε ο Χανιώτης ειδικός σύμβουλος του υπουργού κ. Άγγελος Βουράκης.    

Για την έκθεση και τα εκλεκτά φημισμένα προϊόντα της Κισάμου αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους ο δήμαρχος κ. Μυλωνάκης, ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης ενώ ο αντιπεριφειάρχης κ. Βουλγαράκης επεσήμανε: “Για πρώτη φορά αποφασίσαμε να κάνουμε στα Χανιά την προβολή των αγροτικών προϊόντων με τέσσερις διαφορετικές αναφορές. Στα Χανιά κάναμε τη συμβολαιακή γεωργία, στην Κίσαμο  συνεχίζουμε την παράδοση με το «Καλάθι των Αγροτικών  Προϊόντων». Στον Πλατανιά συνδέουμε φέτος τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και στα Σφακιά τον πολιτισμό με τον πρωτογενή τομέα…”

Μ’ ένα  θαυμάσιο ανθολόγιο λέξεων και προτάσεων ο δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης, καλωσόρισε τις πολιτικές Αρχές και τον κόσμο υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: “Καλώς ήλθατε στην Κίσαμο της ιστορίας και του πολιτισμού, στην Κίσαμο του συρτού και του ριζίτικου, στην Κίσαμο του Ελαφονησιού, του Μπάλου και της Γραμβούσας… Απόψε ανοίγει τις πύλες του ο 4ος Κισαμίτικος Αύγουστος με θέμα το «Κρητικό Καλάθι» γεμάτο από εκλεκτά προϊόντα” και θα διαρκέσει μέχρι της 21 Αυγούστου. Στο πλαίσιο της οργάνωσης των εκδηλώσεων αυτών ο Δήμος Κισάμου και η Κοινωφελής Επιχείρηση πραγματοποιούν την έκθεση αυτή που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή και απευθύνεται σε παραγωγούς, τοπικούς επιχειρηματίες και εμπόρους. Στόχος των φετινών εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν η Περιφεριακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Κισάμου και η Κοινωφελής Επιχείρηση είναι η προβολή των τοπικών προϊόντων. Σε όλη τη διάρκεια θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις για την προβολή του πολιτισμού της Κισάμου. Στην έκθεση συμμετέχουν βιοτέχνες, συνεταιρισμοί, παραγωγοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Δήμοι για 4η συνεχόμενη χρονιά…”

 

Ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού κ. Άγγελος Βουράκης επεσήμανε: “Σας μεταφέρω τις ευχές για επιτυχημένες εργασίες και τα συγχαρητήρια του υπουργού σε όλους τους εκθέτες της έκθεσης ο οποίος θα ήθελε πάρα πολύ να είναι εδώ σήμερα αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να έρθει. Το κυβερνητικό έργο δεν σταματάει το γνωρίζεται καλά… Με τις ευχές του μαζί θέλω να σας μεταφέρω ένα μήνυμα. Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το λέμε όσο θα υπηρετούμε σε αυτό το κομμάτι. Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής στα αγροτικά μας προϊόντα μαζί με τον πολιτισμό μας και τον τουρισμό θα είναι το άρμα το οποίο θα βγάλει τη χώρα από αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση. Θα είναι το άρμα το οποίο θα μας βγάλει από τη μιζέρια την οποία ζούμε σήμερα και θα μας πάει μπροστά…”.   

 

Εξάλλου, από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης – γνωστός για τα φιλικά αισθήματα που τρέφει στα Χανιά – δήλωσε: “Η Κρήτη διαθέτει μια σειρά τοπικών αγροτικών προϊόντων που χρειάζεται να τα προωθήσουμε στο εξωτερικό επειδή το αξίζουν. Εμείς ως Περιφέρεια Κρήτης ετοιμάζουμε τον Φορέα και θα είναι μαζί και ο πρωτογενής τομέας και ο τουριστικός τομέας ούτως ώστε οι δύο αυτοί αναπτυξιακοί φορείς ν’ αποτελέσουν τους πυλώνες της Κρήτης ώστε να μπορέσουν να δώσουν έσοδα στους Κρητικούς”.          

 


 

Γενέτειρα γη η Κίσαμος για τον πρώην υπουργό και δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος,  δήλωσε τα εξής: “Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση του Κισαμίτικου Αύγουστου στην πατρίδα μου, στο χωριό μου, στη γενέτειρά μου. Θα παραβρεθούμε, βέβαια και στις άλλες εκδηλώσεις που θα γίνουν σε άλλες περιοχές. Το μήνυμα του Αυγούστου είναι επιστροφή στις ρίζες, στα πάτρια εδάφη”.  


 



Η φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου με τον μαέστρο κ. Σπύρο Κουτσογιαννάκη. 


Το καλωσόρισμα στην είσοδο της πεντακάθαρης κωμόπολης 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com