Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Στον Αποκόρωνα Χανίων εξετάσεις κινητής ιατρικής μονάδας μαστογραφίας


Συνεχίζοντας την περιοδεία στο Νομό μας η κινητή ιατρική μονάδα μαστογραφίας, η οποία, χθες, ήταν σταθμευμένη από το πρωί στις 09.00, έξω από το τέως Δημαρχείο Αρμένων στις Καλύβες Αποκορώνου εξετάζοντας αρκετές γυναίκες πραγματοποίησε 17 μαστογραφίες  ενώ κράτησε ιστορικό για επόμενο μαστογραφικό έλεγχο σε παραπάνω από 35 άλλες. Σήμερα, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 η μονάδα βρίσκεται στο γήπεδο του Φρε. Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αποκορώνου Γρηγόρης Μαρκάκης απευθύνει παράκληση στην Περιφέρεια Κρήτης και στους φορείς, να συνεχιστεί η ίδια προσπάθεια και να καθιερωθεί τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο.  


Μιλώντας μας γυναίκες που επρόκειτο να εξετασθούν, ορισμένες από αυτές διαμαρτυρήθηκαν ως προς την οργάνωση, επισημαίνοντας ότι: “Για τη συγκεκριμένη ώρα που θα γίνουν εξετάσεις έπρεπε να είχαν δώσει αριθμούς προτεραιότητας και να μας έλεγαν τον συγκεκριμένο αριθμό των γυναικών που θα εξεταζόταν για να μην περιμένουμε άδικα”.

 Ενδεικτικά καταγράφουμε ορισμένες δηλώσεις από  γυναίκες. Η Μαρία Θεοδωράκη είπε: “Είναι πολύ καλή και απαραίτητη αυτή η εξέταση”, ενώ η Αφροδίτη Φλεμετάκη συμπλήρωσε: “ Πρέπει να ενδιαφερθούνε όλες οι γυναίκες, να μην έχουν συστολές γιατί από ότι άκουσα προηγουμένως πολλές ντρέπονται και δεν ήρθαν. Είναι απαραίτητος αυτός ο ιατρικός έλεγχος και αφού μας δίνεται η ευκαιρία είναι λάθος να μην εξεταστούμε”. Τέλος, η Μαργαρίτα Ορφανάκη δήλωσε: “Με την οικονομική κρίση δεν μπορούμε να πάμε έξω και αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε εδώ να περιμένουμε για να κάνουμε αυτή την εξέταση, που είναι πολύ καλή και απαραίτητη για όλες τις γυναίκες, αλλά πολλές δεν θα προλάβουμε σήμερα…”.

 Στιγμιότυπα από την προσέλευση των γυναικών στο Δημαρχείο. 

 

Στη συνέχεια, η Φιλία Αναστασάκη, κοινωνική λειτουργός, με την Αθηνά Ματσαμάκη, νοσηλεύτρια  στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αποκορώνου είπαν  ότι η πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας εξυπηρετεί πάρα πολύ μεγάλο αριθμό γυναικών, ιδιαιτέρως αυτών που είναι ανασφάλιστες και άπορες. Επίσης συμβάλει σε μια γενικότερη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για την πρόληψη υγείας ειδικότερα σε θέματα μαστού. Ευελπιστούμε και στο μέλλον να υπάρξουν ανάλογες κινήσεις. Αν δεν εξυπηρετηθούν όλες οι γυναίκες σήμερα θα εξυπηρετηθούν τις ερχόμενες ημέρες σε άλλες περιοχές του Δήμου.

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αποκορώνου Βαγιωνάκης Πέτρος δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Προσπαθούμε όσο γίνεται καλύτερα να υλοποιήσουμε ως Δήμος σε όλη την περιφέρεια μας το πρόγραμμα αυτό μαζί με τους γιατρούς στο πλαίσιο της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Σήμερα ξεκινάμε από τις Καλύβες και θα συνεχίσουμε αύριο στη Δημοτική Ενότητα του Φρε, την Τετάρτη στην Ασή Γωνιά, την Πέμπτη στη Γεωργιούπολη έξω από το παλιό Δημαρχείο στον Καβρό και την Παρασκευή στις Βρύσες έξω από το Δημαρχείο”.  

To “παρών” στις εξετάσεις έδωσε και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλυβών Γεώργιος Μανανεδάκης που είπε: “ Αυτή η κίνηση είναι πάρα πολύ καλή και εξυπηρετεί ιδιαίτερα τις περισσότερες γυναίκες εξαιτίας της κρίσης να κάνουν δωρεάν αυτές τις πανάκριβες ιατρικές εξετάσεις”.  

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Πέτρος Βαγιωνάκης (δεξιά) με τον πρόεδρο του Τοπικού Καλυβών Γεώργιο Μανανεδάκη.  

 Στην παρέα μαζί με άλλες  γυναίκες, η Μαρία Θεοδωράκη, η Αφροδίτη Φλεμετάκη και η Μαργαρίτα Ορφανάκη.

 Ο γιατρός της Μονάδας Γεώργιος Πασπαράκης με την κοινωνική λειτουργό Φιλία Αναστασάκη και την νοσηλεύτρια Αθηνά Ματσαμάκη.  

Και στα Χανιώτικα νέα σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 σελίδα 14.

 

Ένα σχόλιο

  1. Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

    Εκεί μάλλον χρειάζεται περισσότερο μια ψυχιατρική μονάδα και επειγόντως! Πρίν από την προκήρυξη των εκλογών! Και οι νοούντες νοείτωσαν…

    Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com