Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

ΣΤΙΣ ΜΟΥΡΝΙΕΣ Ομιλία για τα τροχαία ατυχήματα και ανάγκη για έργα βελτίωσης στον βόρειο οδικό άξονα

Με πρωτοβουλία της ενορίας Αγίου Ελευθερίου Μουρνιών, του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα με καλεσμένους ομιλητές τον κ. Γεώργιο Αρχοντάκη, διευθυντή Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων και ομιλήτρια την κα Αλεξάνδρα Πίσχοινα , εισαγγελέα ανηλίκων Νομού Χανίων.

 

   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικές αρχές, η διοικητής της Τροχαίας Χανίων, πολλοί κληρικοί και αρκετός κόσμος καθόσον το θέμα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, εκ μέρους του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου ο αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός, ο τοπικός δήμαρχος κ. Εμμαννουήλ Κεμεσίδης και η διοικητής της Τροχαίας Χανίων κα Ελένη Παπαθανασίου, Αστυνόμος Β΄.

“Ο βόρειος οδικός άξονας πρέπει να φτιαχτεί διαφορετικά και δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Είναι ένας κοινός επαρχιακός δρόμος όπως τους άλλους δρόμους που κάθε μέρα έχουμε δυστυχώς τροχαία ατυχήματα. Επίσης στις παρακαμπτήριες οδούς εδώ στην περιοχή του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου και Σούδας συμβαίνουν πολλά τροχαία με μηχανάκια. Ορισμός του τροχαίου είναι η βίαια πρόσκρουση του κρανίου σε μια επιφάνεια. Αυτό δημιουργεί διάφορα προβλήματα με πρώτο την απλή εγκεφαλική διάσειση και για να το πούμε απλά, ταρακουνιέται ο εγκέφαλος, χάνει ο τραυματίας τις αισθήσεις του, δημιουργούνται μικροβλάβες οι οποίες είναι αναστρέψιμες τις περισσότερες φορές. Και εκεί όμως υπάρχουν επιπλοκές…” υπογράμμισε  ο κ. Γεώργιος Αρχοντάκης για να συνεχίσει αναλύοντας περισσότερο επιστημονικά τις επιπτώσεις από τα τροχαία, συμβουλεύοντας τους οδηγούς να προσέχουν κατά την οδήγηση, τονίζοντας πώς, “στο Νομό Χανίων συμβαίνουν πάρα πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα εξαιτίας της απροσεξίας και των κακών δρόμων, αλλά και από διάφορες αιτίες με κυρίαρχη την κατανάλωση αλκοόλ ύστερα από διασκεδάσεις”.

Αμέσως μετά η κα Αλεξάνδρα Πίσχοινα, Εισαγγελεύς αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση που της έδωσαν τη δυνατότητα να τοποθετηθεί πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα με τα τροχαία ατυχήματα επισημαίνοντας τα εξής: “Η χώρα μας πληρώνει κάθε χρόνο φόρο τιμής στην άσφαλτο, χιλιάδες τα θύματα, αρκετές εκατοντάδες οι νεκροί κάθε χρόνο και χιλιάδες οι τραυματίες. Κι ενώ συμβαίνουν τόσα πολλά έχουμε εξοικειωθεί, νομίζουμε ότι είναι έξω από εμάς λίγο στο διπλανό μας…” Στη συνέχεια ανέπτυξε με λεπτομέρεια τις χρονοβόρες διαδικαστικές διαδικασίες που απαιτούνται μετά από ένα τροχαίο ατύχημα.  



Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com