Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

ΣΤΗ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ : Παραδοσιακός κρητικός γάμος με άλογα

 

Όπως γίνονταν οι γάμοι την παλιά καλή εποχή στα χωριά της Κρήτης, ήταν και ο γάμος που έγινε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή “Νεραντζιά” Βουκολιών Χανίων στον νεόδμητο περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο Πάρκο “Χρήστος Πολέντας”.



 


Γαμπρός ήταν ο Γιώργος Κυριτσάκης από το Έλος των Εννιά Χωριών Κισάμου και νύφη η Ελένη Αεράκη από τα Ανώγεια Ρεθύμνου. Δύο όμορφα ορεινά χωριά των Χανίων και του Ρεθύμνου δένονται ακόμα περισσότερο από τις μεγάλες και φιλόξενες οικογένειες του γαμπρού και της νύφης. Κουμπάρος ήταν ο  κ. Κατζάκης από τα Παλαιά Ρούματα. Στο Έλος, το χωριό του γαμπρού, έσφαξαν την προηγούμενη μέρα εβδομήντα κατσίκια (κανίσκια) όπως λέγονται στην κρητική διάλεκτο, δώρα του γαμπρού για τον γάμο. Η απόφαση να γίνει ο γάμος με το παραδοσιακό κρητικό χρώμα ήταν του γαμπρού, ο οποίος είναι μέλος του Συλλόγου “Γεωργαλίδικων Αλόγων Κισάμου”. Έτσι, λοιπόν, με συνοδεία βιολιού και λαγούτων, πάνω από δώδεκα θαυμάσια άλογα με τους λεβέντες ιδιοκτήτες τους συμμετείχαν στη συνοδεία της νύφης και παράδοσης της στον γαμπρό στην εκκλησία. Παραθέτουμε αρκετά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την όμορφη και σπάνια στις μέρες μας τελετή που κατέπληξε όλους τους περαστικούς και τους εκατοντάδες καλεσμένους.         

 














Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com