Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

ΣΤΗΝ ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ: Οι εκλογείς ψήφισαν ήρεμα…

Με απόλυτη τάξη και ηρεμία άρχισαν σήμερα Κυριακή 7 Νοεμβρίου από τις πρωινές ώρες να προσέρχονται στις κάλπες οι κάτοικοι του ιστορικού ορεινού χωριού Ασή Γωνιά για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος έχοντας ξεχάσει την πίκρα που τους έδωσε το νομοσχέδιο του Καλλικράτη το οποίο καταργεί τις Κοινότητες με αποτέλεσμα το χωριό τους να συμπεριληφθεί στον ισχυρό Δήμο του Αποκόρωνα.  Το “Επαρχιακό φως” ήταν εκεί στις 12 το μεσημέρι καταγράφοντας δηλώσεις των κατοίκων αλλά και του προέδρου της Κοινότητας κ. Αντώνη Σμπυράκη ο οποίος εξέφρασε τον παλμό της περιοχής, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Είναι μια δύσκολη μέρα σήμερα διότι η Ασή Γωνιά πήγε στον Αποκόρωνα χάνοντας την Κοινότητα την οποία όλο το χωριό ήθελε να παραμείνει. Αντιδράσαμε όλοι στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά από τη στιγμή όμως που ο Καλλικράτης έγινε νόμος του κράτους όσο περνούσε ο καιρός τόσο και χαμήλωναν οι τόνοι αντιπαράθεσης. Θέλαμε βέβαια να μείνουμε Κοινότητα αλλά αφού καταργούνται δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Είδαμε την περίπτωση μας με ψυχραιμία και ηρεμήσαμε. Στον Αποκόρωνα όμως που μας πάνε με εξαίρεση τον Καβρό και την Γεωργιούπολη δεν μας ξέρουν αλλού, είμαστε άγνωστοι, αλλά ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά γιατί θα έχουμε εκπροσώπηση ούτως ή άλλως με όποιον συνδυασμό κι αν εκλεγεί”.

Με ειρηνοποιό διάθεση και σωστές ιστορικές αναφορές καταγράψαμε σ’ ένα από τα καφενεία του χωριού τη δήλωση του ηλικιωμένου αγρότη κ. Πέτρου Πετράκη: “Είμαι γέννημα και ανάθρεμμα της Ασή Γωνιάς και βαδίζω στα 83 χρόνια. Όλοι μας προβληματιστήκαμε με αυτό το νομοσχέδιο το οποίο μας αναστάτωσε για τα καλά στην αρχή γι’ αυτό αντιδράσαμε συλλογικά τραβώντας το σχοινί όσο μπορούσαμε. Δεν γινόταν όμως διαφορετικά, έπρεπε να δεχτούμε τη νέα κατάσταση και ας περνούσαμε πολύ καλά με την Κοινότητά μας. Κάναμε ένα σωρό έργα χωρίς να χρωστάμε ούτε ένα ευρώ σε κανένα”. Στην παρέα του ήταν σύμφωνοι όλοι για όσα μας δήλωσε ο κ. Πετράκης. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι άλλες δηλώσεις κατοίκων του χωριού που ρωτήσαμε σε άλλα καφενεία, ταβέρνες και στο Δημοτικό Σχολείο που ήταν το εκλογικό κέντρο παρουσιάζοντας μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων κάθε ηλικίας.  


 Στα καφενεία του χωριού με

χαρά και αισιοδοξία συζητούν οι χωριανοί ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες και χωρίς την Κοινότητα τους.

 

 

Ο πρόεδρος της υπό κατάργησης Κοινότητας κ. Αντώνης Σμπυράκης κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. 

 Το Δημοτικό Σχολείο ως εκλογικό κέντρο με αρκετούς ψηφοφόρους και τον γράφοντα να καταγράφει τη δήλωση του προέδρου της Κοινότητας.

 

Άποψη μιας γειτονιάς του πεντακάθαρου και πολύ όμορφου χωριού. 




Το κτήριο της υπό κατάργησης Κοινότητας. 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com