Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: Ενίσχυση του Ερυθρού Σταυρού με Χριστουγεννιάτικη αγορά

Είναι γνωστή σε όλους η κοινωνική συμβολή του Ερυθρού Σταυρού με τους εθελοντές και τις εθελόντριες που απασχολούνται σε διάφορα Περιφερειακά Τμήματα της χώρας αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα. Ένα από αυτά και της πόλης μας, το οποίο, από σήμερα, σε μια μικρή έκθεση Χριστουγεννιάτικης αγοράς στο κέντρο των Χανίων, προσφέρει σε προσιτές τιμές διάφορα προϊόντα και χειροτεχνίες που έχουν φτιάξει ορισμένα μέλη του.

 

Για την προσπάθεια και τη συμβολή του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, μας μίλησε η κοινωνική λειτουργός στο Περιφερειακό Τμήμα Χανίων κα Αγγελική Μαριολάκη, υπογραμμίζοντας ότι: “Η μικρή μας Χριστουγεννιάτικη αγορά διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στα Χανιά από το Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα, τα οποία θα καλύψουν τρέχουσες ανάγκες. Οι προαναφερόμενοι εθελοντές – εθελόντριες για τα Χανιά, που δραστηριοποιούνται ενεργά, είναι τριάντα πέντε άτομα στον αριθμό αλλά έχουν εκπαιδευτεί πολύ περισσότεροι. Το Σώμα δέχεται γυναίκες και άνδρες από 18 έως 55 ετών. Παρακολουθούν αρχικά ένα σεμινάριο το οποίο διαρκεί γύρω στους τρεις μήνες με συναντήσεις δύο φορές την εβδομάδα στα γραφεία μας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου αριθ. 126 και τα τηλέφωνά επικοινωνίας είναι: 28210 52550 και 2821043321



Παραθέτουμε στιγμιότυπα από την έκθεση με ορισμένες εθελόντριες που έχουν κατασκευάσει πολλά από τα είδη της αγοράς. Μεταξύ αυτών, η κόκκινη τσικουδιά από την κα Σοφία Φουντουλάκη που της δίνει  το χρώμα από τα παντζάρια και τα σαπούνια από την κα Κατερίνα Παπαδάκη, που τα φτιάχνει με καθαρό λάδι, νερό και ποτάσα, δίχως βράσιμο όπως έκαναν οι παλιές νοικοκυρές. Εδώ χρειάζεται μόνο ανακάτεμα. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com