Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πυρκαγιά στην «Παναγιά» των Κεραμιών Χανίων


Άλλη μια περιοχή του Νομού μας χθες, τώρα στα Κεραμιά στην άκρη του χωριού «Παναγιά», για όσους έρχονται από τη δυτική οδική διαδρομή, πολύ κοντά με το παλιό ιστορικό Δημοτικό Σχολείο του χωριού τυλίχθηκε στις φλόγες κατακαίοντας πολλά ελαιόδεντρα, πεύκα και χορτολιβαδική έκταση. Για τη φωτιά κινητοποιήθηκε αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων με πολλά πυροσβεστικά οχήματα και είκοσι άνδρες που μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν μέχρι το μεσημέρι να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο και στις 4.30 περίπου το απόγευμα υπό πλήρη έλεγχο.

Παρόντες για  να παρακολουθούν, αλλά αδύναμοι για να βοηθήσουν στην κατάσβεσή της φωτιάς δύο  ηλικιωμένοι κάτοικοι της Παναγιάς, ο Χονδράκης Μανώλης και ο Τζατζαράκης Μανώλης, δήλωσαν στο ίδιο μήκος κύματος, τα εξής: “Εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν βάλει τη φωτιά κτηνοτρόφοι, γιατί όπως βλέπετε άρχισε από τις ελιές στην άκρη του χωριού. Κρίμα, πολύ κρίμα γιατί κάηκαν καλές και πολλές ρίζες, παρά την αστραπιαία επέμβαση της Πυροσβεστικής. Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να υποθέσουμε  αν η φωτιά προκλήθηκε από  εμπρησμό ή εξ αμελείας με αναμμένο τσιγάρο στα ξερόχορτα”.  

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com