Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Πολιτιστικό ξεφάντωμα στον Δήμο Πλατανιά


Ένα θαυμάσιο τουριστικό εξαήμερο με προβολή τοπικών προϊόντων, χορό και τραγούδι τελειώνει απόψε με αρκετό κόσμο, Έλληνες και ξένους να τιμούν με την παρουσία τους το 2ο  φεστιβάλ του Δήμου Πλατανιά «Γη, Τουρισμός, Πολιτισμός».

 Ευχαριστημένοι οι εκθέτες από τη φετινή οργάνωση μίλησαν στο ίδιο μήκος κύματος με τα καλύτερα λόγια για την άψογη οργάνωση και το πλήθος των επισκεπτών για όλες τις ημέρες. Ενδεικτικά καταγράφουμε τη δήλωση από τον επαγγελματία αγρότη, μελισσοκόμο Νίκο Ορφανουδάκη: “Συμμετείχα και πέρυσι και το λέω αυτό επειδή φέτος οι εκθέτες είμαστε πολλοί περισσότεροι και νομίζω όλοι ευχαριστημένοι από την οργάνωση και την παρουσία τόσων πολλών επισκεπτών. Για εμάς τους αγρότες, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, η έκθεση φέτος έδωσε μια ευχάριστη νότα ψυχικής και οικονομικής ανάσας σε όλους. Το δικό μας προϊόν, που είναι ο βασιλικός πολτός, είχε πάντα από τους ξένους και τώρα και από τους Έλληνες μεγάλη ζήτηση. Είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό από τη μητέρα φύση”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, δήλωσε: “Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του φεστιβάλ της γιορτής «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός». Ο σκοπός της γιορτής που έχουμε καθιερώσει και πραγματοποιούμε για δεύτερη χρονιά θέλοντας να γίνει θεσμός στο Δήμο Πλατανιά το λέει ο τίτλος, το τρίπτυχό του. Είναι τα προϊόντα μας είναι βέβαια για μας η βαριά κληρονομία που είναι ο πολιτισμός, είναι μια βαριά κληρονομιά που πρέπει συνεχώς να την αναδεικνύουμε και πάνω σε αυτούς τους δύο προηγούμενους πυλώνες  να βασίσουμε και να διαφοροποιήσουμε το προϊόν μας που λέγεται τουριστικό προϊόν. Είμαστε ένας Δήμος ο οποίος έχει το περισσότερο τουριστικό προϊόν στη δυτική Κρήτη, τη μεγαλύτερη πρωτογενή και ποιοτική παραγωγή σε όλο τον Νομό και ο σκοπός του φεστιβάλ είναι να φέρει αυτά τα προϊόντα κοντά στους επισκέπτες οι οποίοι δεν είναι μόνο οι Έλληνες αλλά και οι τουρίστες μας από διάφορες χώρες. Είχαμε την ευκαιρία, λοιπόν, αυτό το χρονικό διάστημα της έκθεσης να έχουμε αρκετούς, πάρα πολλούς σε σχέση με πέρυσι επισκέπτες των οποίων δώσαμε σε όλους δώρα εμφιαλωμένα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα τα οποία μας έδωσαν οι χορηγοί , τυποποιειτές ελαιολάδου του Δήμου μας και τους ευχαριστούμε άλλη μια φορά προκειμένου το προϊόν μας να γίνει κοινωνός, να γίνει αν θέλετε και ένας ταχυδρόμος της ποιότητας και της ποικιλίας των προϊόντων και φυσικά της φιλοξενίας που προσφέρουμε. Οι συμμετοχές των εκθετών είναι γύρω στους 50 ενώ ακριβώς δίπλα λειτουργεί παράλληλα χώρος για χορό και τραγούδι από τους παραδοσιακούς Συλλόγους που έχουμε στο Δήμος μας. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε και βραδιές γευσιγνωσίας με 18 διαφορετικές συνταγές έχοντας ως βάση το ελαιόλαδο, όπου έγινε και μια Εσπερίδα Ελαιολάδου υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου που ανέδειξε και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του.

Χανιώτικα νέα Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 σελίδα 64.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com