Ανακοίνωση

Πολιτική δήλωση Μιχάλη Μινουδάκη για τη Σπίθα

Στο πλαίσιο σεβασμού και ίσης αντιμετώπισης για υποψηφίους βουλευτές και ευαισθητοποιημένους πολίτες κατά την προεκλογική περίοδο, το Επαρχιακό φως θα δημοσιεύει επιστολές και άρθρα όπως και διαφημίσεις υποψηφίων και κομμάτων με φθηνό τιμολόγιο. Παραθέτουμε, λοιπόν, την παρακάτω επιστολή που λάβαμε.

 
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΥΟ(!) ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ… ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗΣ ΠΙΑ,  ΣΠΙΘΑΣ ΧΑΝΙΩΝ  , Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΝΟΥΔΑΚΗΣ, ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΔΗΛΩΣΗ:

 

Δεν αντιλήφθηκα καν,  με ενημέρωσαν άλλοι, όμως,  που το αντιλήφθηκαν: Πριν λίγες ημέρες, το γνωστό σφαγείο του Κινήματος Ανεξάρτητων  Πολιτών «Σπίθα», ο σταλινικός Σάκης Κουβάτσος, έβαλε την 3μελή, «εκλεγμένη» από παράνομη συνέλευση , συντονιστική επιτροπή της Σπίθας Χανίων, αποτελούμενη από μη Κρητικούς (και στο αίμα και στην παιδεία), με εξαίρεση την σεβαστή κυρία Δέσποινα, να εκδώσουν δημόσιες ανακοινώσεις κατά εμού και άλλων. Να με απομονώσουν , λέει…η ανακοίνωση! Από πού ; Πώς να απομονώσεις , άραγε, το αβγό από την ομελέτα; Το ρύζι από το πιλάφι…Ας είναι! «Τα χαριτολογήματα των επιστολών…», σκέφτηκα.

 

Ο «Σφάχτης» του καπ και κύριος υπεύθυνος της πανελλήνιας αποδόμησης της Σπίθας, αναπληρωτής γραμματέας της, που επιχείρησε να διολισθήσει τη Σπίθα σε μαζικό χώρο του Σύριζα,  επέλεξε να προχωρήσει σε πράξη αντιπερισπασμού  -υποτίθεται- την περίοδο που τον κατήγγειλε δημόσια ο Μίκης Θεοδωράκης , ουσιαστικά τον απέπεμψε, μαζί με τη λοιπή ηγετική ομάδα του πολιτικού συμβουλίου του καπ και που εάν  είχε πολιτική αξιοπρέπεια, θα είχε παραιτηθεί…τρέχοντας!  Τώρα ο Μίκης έχει βρεθεί σε αδιέξοδο , με το θεσμικό κενό που υπάρχει στον κανονισμό λειτουργίας και δεν μπορεί να ζητήσει την αντικατάσταση του γραμματέα και του αναπληρωτή γραμματέα και αντ΄ αυτού τους απαγόρευσε ουσιαστικά (με το κύρος που έχει, ως γενάρχης της Σπίθας) να συνεδριάζουν χωρίς τη συμμετοχή του. Πρόκειται δηλαδή, και εξ αυτού αποδεικνύεται,  για πολιτικά ανέντιμη ηγεσία ή πολιτικά αμέα.

 

Παραθέτω, παρακάτω  τις δύο επιστολές δημοσιότητας (η πρώτη της 4ης Απριλίου και η δεύτερη της 7ης Απριλίου ) της υποοτιθέμενης Σπίθας Χανίων και σημειώνω τα εξής:

1ον. Αναφέρεται στην επιστολή για εμένα, ονομαστικά, ότι «με συκοφαντίες και ψεύδη δρα εις βάρος του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών…κλπ». Δεν αναφέρονται , όμως οι συκοφαντίες και τα ψεύδη, συνεπώς δεν τεκμηριώνεται «το κατηγορητήριο». Εγώ δημοσίως ασκώ πολιτική κριτική αλλά και δημόσιες συμφωνίες, έχω ελεύθερη πολιτική σχέση, δύναμαι και δικαιούμαι. Άλλο είναι ο σταλινικός στάχτης προσωπικά και άλλο το καπ, συνολικά

 

2ον.  Αναφέρεται ότι εγώ έφτασα σε τέτοιο σημείο αθλιότητας  να αποκαλέσω τον Θεοδωράκη, Θεοδωράτσο! Πρόκειται για θλιβερή και χυδαία, παραποίηση των γραφέντων μου. Εγώ, όταν διέγραψε , ο γνωστός «σφαγέας» και οι συν αυτώ, τον συναγωνιστή Αλαϊάδη έκανα δήλωση. Απόσπασμα αυτής, με την επίμαχη φράση είναι:

«Με αφορμή την επιστολή Αλαϊάδη,  ο  παραιτηθείς,  από μέλος της Σπίθας Χανίων (προκειμένου να μην τον διαγράψει το γνωστό”σταλινικό σφαγείο” του κινήματος), φίλος -πλέον- του ΚΑΠ ,Μιχάλης Μινουδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Θλίβεται κανείς όταν παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο ΚΑΠ συνολικά και στο πολιτικό συμβούλιό του, ιδιαίτερα. Ανεπαρκείς, αντιδιαλεκτικοί και ιδιοτελείς , μοιραίοι άνθρωποι, κατέστρεψαν τη συλλογικότητα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Ήθελε ο Μίκης να βάλει κόκκινη γραμμή ανάμεσα στον παλιό πολιτικό κόσμο, στα κοινοβουλευτικά κόμματα και στη Σπίθα και αυτοί έβαλαν κόκκινη γραμμή ανάμεσα στην ιδιοτελή, προσωπική επιδίωξή των και σε όλους τους άλλους. Προσφέρουν κακή υπηρεσία, σύρουν για να κάνουν τον Θεοδωράκη …Θεοδωράτσο! Από εθνάρχη, κομματάρχη! Και αυτοί…κλακαδόροι-τοπάρχες! Είναι τόσο ανεπαρκείς που αγνοούν, μάλλον, ότι  το  σύστημα “νεοπαραδοσιακή αριστερά’,  οι διάφορες “γκρούπες του χθες” θα τους συμπεριφερθεί όπως , την προηγούμενη Κατοχή, οι Γερμανοί στους “φίλους” τους: Θα τους χρησιμοποιήσουν και μετά…  Αλήθεια, ποιος μπορεί, δηλαδή ποιος δικαιούται ηθικά και πολιτικά, να διαγράφει, τον Αλαϊάδη…κλπ».

.…Ήθελε ο Μίκης να βάλει κόκκινη γραμμή ανάμεσα στον παλιό πολιτικό κόσμο, στα κοινοβουλευτικά κόμματα και στη Σπίθα και αυτοί έβαλαν κόκκινη γραμμή ανάμεσα στην ιδιοτελή, προσωπική επιδίωξή των και σε όλους τους άλλους. Προσφέρουν κακή υπηρεσία, σύρουν για να κάνουν τον Θεοδωράκη …Θεοδωράτσο…αυτό γράφω! Σύρουν για να κάνουν !  Ο Κουβάτσος και κάτι λίγοι δίπλα του, πολλοί λίγοι τώρα πια, αφού έχουν δει περί τίνος πρόκειται, σύρουν ! Αυτοί επιδιώκουν, αυτοί επιχειρούν! Αυτοί σύρουν!  Πως με κατηγορείτε, λοιπόν,  αγωνιστές της Σπίθας Χανίων ότι εγώ αποκάλεσα τον Μίκη, Θεοδωράτσο; Ο Κουβάτσος ήθελε να κάνει κομματάρχη του Σύριζα, τον Μίκη, τι φταίει ο Μίκης γιαυτό; Πότε κατηγόρησα τον Μίκη, λοιπόν; Πότε απέδειξα , όπως λέτε, ότι «ότι ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει ότι του υποδεικνύει ο αναπληρωτής γραμματέας του Κινήματος και μέλος της Σπίθας Χανίων Σάκης Κουβάτσος…». Σιγά μην κάνει. Ίσα-ίσα που κατήγγειλε  την ηγετική ομάδα του ποσυ (τον Κουβάτσο και τους συν αυτώ) και για απόφασή τους και για τον τρόπο λειτουργίας τους!  Αποσύρετε , λοιπόν και αυτή την κατηγορία, εάν έχετε στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια. Μου το οφείλετε, δηλαδή (όπως και άλλα, μου …οφείλετε και παρακαλώ να τακτοποιήσετε την οφειλή σας).

 

3ον. Τώρα ότι μηρυκάζει ο Δημήτρης Καζαντζίδης είναι …αληθινά άθλιο! Αλλά, επίσης, ορισμένοι από εσάς  που με κατηγορείτε, αισθάνεστε ότι συμμετέχετε στους πατριωτικούς αγώνες; Ή ότιι … «μηρυκάζετε το σανό στο Σακιστάν» (εύχομαι να αναγνωρίσετε την ποιότητα που περιέχουν τα εισαγωγικά που έχω βάλει στο «μηρυκάζετε …», εισαγωγικά, που εσείς δεν έχετε βάλει μιλώντας για τον πατριώτη φοιτητή του Πολυτεχνείου, τον οποίο οφείλατε να σεβαστείτε).

 

4ον. «Το κκωμικογράφημα του Σακιστάν», όμως, συνεχίστηκε και στη δεύτερη επιστολή της  μικρής , φθινοπωρινής πια, Σπίθας Χανίων, επιστολή που έγινε, ναι μεν,  δυο μέρες , μετά, αλλά εγώ…επανακαταγγέλομαι (κρύβεται αυτός που νομίζει ότι…παίζει σκάκι, πίσω από την εκλογή-μούφα του «αγωνιστή» που αντί να συντονίζει την (μόνη) εκδήλωση της Σπίθας, αυτή για τα νερά,  πουλά τα βιβλία του μαγαζιού του (βιβλία του Χριστοδουλάκη(!) και άλλων, στο φουαγέ του χώρου της εκδήλωσης). Και στην επιστολή αυτή «βασιλεύει» η πολιτική απάτη, το ψεύδος και η ανακρίβεια. Ποιοι είναι οι δυο από τη Σπίθα Αποκορώνου που παραιτήθηκαν; Ψέματα…οι δύο! Μόνο ένας!

 

5ον. «…Σεβόμενοι ωστόσο την επιλογή των πρώην «συντρόφων» μας αποδεχόμαστε την αποχώρησή τους από το κίνημα…», αναγράφεται στην επιστολή. Μα τι αστειότητα και αυτή. Την παραίτηση Καπαρουδάκη, από έτερη Σπίθα θα αποδεχθεί η Σπίθα Χανίων;

 

6ον. « …και να θυμούνται ότι ανατολικά της απογοήτευσης υπάρχει η Ελπίδα, η Σοφία και το όραμα …» αναγράφουν στην επιστολή, αυτοί που επανακαταγγέλουν εμένα, ενώ –κατά τα άλλα-  δεν έχουν την πρόθεση να ανοίξουν διάλογο, μαζί μου! Τους απαντώ : Παίρνουμε εμείς την Ελπίδα να διαβούμε νέους δρόμους πατριωτικής προσφοράς και αφήνουμε τη Σοφία, σε εσάς! Μένουμε, έτσι, όλοι ευχαριστημένοι, υποθέτω! Ο υβριστής του Κουβάτσου , Μαχαιρίδης, τότε  που μας πίεζε αφόρητα, όταν είχαμε  εκλεγεί στη συντονιστική επιτροπή, να τον κάνουμε συντονιστή, δεν ξέρω, αν μένει ευχαριστημένος, ωστόσο…δεν ενδιαφέρει και κανέναν ιδιαίτερα , τούτο, άσε, δε, που είναι πιθανό θέμα μελλοντικής αλληλογραφίας.

 

Υστεγραφικά,  ζητώ εκ νέου το πρακτικό της συνέλευσης που αποδέχτηκε τις παραιτήσεις μας. Επρόκειτο για παράνομη –και αυτή!- συνέλευση  αφού δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία, συνεπώς, όσοι τη «νομιμοποίησαν», είναι …υπόλογοι!. Είτε … «απλοί συναγωνιστές» ήταν, είτε γιατροί, επιχειρηματίες  και δικηγόροι…

 

 

 

1η επιστολή.

Για αρκετούς μήνες το πρώην μέλος της Σπίθας Χανίων Μιχάλης Μινουδάκης, με συκοφαντίες και ψεύδη δρα εις βάρος του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών και συγκεκριμένων μελών μας. Έφτασε μάλιστα σε τέτοιο σημείο αθλιότητας να αποκαλέσει Θεοδωράτσο τον ιδρυτή της Σπίθας, τον Μίκη Θεοδωράκη προκειμένου να τον υποτιμήσει και να «αποδείξει» ότι ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει ότι του υποδεικνύει ο αναπληρωτής γραμματέας του Κινήματος και μέλος της Σπίθας Χανίων Σάκης Κουβάτσος. Στη δράση του αυτή ο Μιχάλης Μινουδάκης, συνεπικουρείται από το πρώην μέλος της Σπίθας Χανίων Δημήτρη Καζαντζίδη ο οποίος με την σειρά του, μηρυκάζει όσες συκοφαντίες έχει εκτοξεύσει ο Μ. Μινουδάκης.

Η Σπίθα Χανίων έχει απορρίψει ως απαράδεκτες και συκοφαντικές όλες τις κατηγορίες των δύο αυτών μελών όταν έκανε αποδεκτή την παραίτηση τους από την Σπίθα.

Σήμερα ο Μιχάλης Μινουδάκης εξακολουθεί, προσποιούμενος τον «φίλο» του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, να προβοκάρει το Κίνημα μας.

Δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάλογο μαζί του.

Τα μέλη της Σπίθας Χανίων καταγγέλλουν ομόφωνα την δράση αυτή ως προκλητική και υπονομευτική σε βάρος του Κινήματος και καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κ.Α.Π. – Σπίθα να τον απομονώσουν όπως αρμόζει σε κάθε τέτοιο στοιχείο.                                               ( http://www.agonaskritis.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%E2%80%93-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B1%CF%82-%CF%87%CE%B1/ ).

__________________________________________________________

2η επιστολή.

Κάποιοι «καλοθελητές» έσπευσαν να πανηγυρίσουν για τη ΔΗΘΕΝ διάλυση της Σπίθας Χανίων εκμεταλλευόμενοι πολιτικά τις πρόσφατες παραιτήσεις δύο μελών της Σπίθας Αποκορώνου, δημοσιεύοντας στον τοπικό τύπο, έντυπο και διαδικτυακό, τις προσωπικές τους απόψεις ως «εξελίξεις στον Αντιμνημονιακό χώρο» και με τον χαρακτηριστικό υπότιτλο «Αντίο Μίκη».

Όταν οι συμπολίτες μας από τον Αποκόρωνα μας προσέγγισαν με την πρόθεση να ενταχθούν στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών (Κ. Α. Π) – Σπίθα, πριν από δέκα περίπου μήνες, εμείς τους δεχθήκαμε με χαρά και τους εξηγήσαμε αναλυτικά τις αρχές και τις βασικές θέσεις του κινήματός μας τις οποίες και αποδέχθηκαν.

Υπενθυμίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι «βρισκόμαστε» 100 % έξω και ενάντια στο σύστημα εξουσίας που εκφράζει και υπηρετεί την εξάρτηση της χώρας από ξένες δυνάμεις. Επομένως εκλογές κάτω από τη βαριά σκιά των ξένων γκαουλάιτερ είναι αδιανόητες για κάθε ελεύθερο πολίτη δεδομένου ότι η όποια Βουλή, μέσα στις παρούσες συνθήκες, δεν θα είναι παρά ένα άλλοθι για να συνεχίζουν οι ξένοι να διαλύουν τη χώρα μας με δημοκρατικό μανδύα.

Η εκλογική πρόταση θα μπορούσε να γίνει από το Κ. Α. Π – Σπίθα μόνο εφ’ όσον κατάφερνε να συσπειρώσει τον ελληνικό λαό από την πατριωτική Αριστερά ως την πατριωτική δεξιά.

Σεβόμενοι ωστόσο την επιλογή των πρώην «συντρόφων» μας αποδεχόμαστε την αποχώρησή τους από το κίνημα όχι όμως γιατί εμείς «δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες των ανθρώπων που μας πίστεψαν και μας εμπιστεύθηκαν και γιατί η Σπίθα έπαψε, κατά την κρίση τους, να είναι όραμα και ελπίδα πολλών Ελλήνων», αλλά γιατί οι ίδιοι δεν ήταν διατεθειμένοι να αποποιηθούν τις πολιτικές τους αφετηρίες και να ενστερνισθούν το δικό μας όραμα και την ελπίδα.

«Άγνωστα» ωστόσο παραμένουν τα κίνητρα του Μ. Μινουδάκη, πρώην μέλους του Κ. Α. Π – Σπίθα, που εξακολουθεί και μετά την εκούσια αποχώρησή του από τη Σπίθα Χανίων και το Κ. Α. Π. , να «δημοσιογραφεί» με προσωπικές επιθέσεις κατά των μελών μας.

Δικό του «δημιούργημα» και το ρεπορτάζ που αφορά τις εξελίξεις στον αντιμνημονιακό χώρο και τα δυσμενή σχόλια που συνοδεύουν το κείμενό του και δημοσιεύτηκε στον «Αγώνα της Κρήτης» στις 29 Μαρτίου 2012.

Ο Μ. Μινουδάκης με τα γραφόμενά του μας θυμίζει τους «καλαμαράδες» του αγώνα του 1821 που έγραφαν στους οπλαρχηγούς « ή όλοι μαζί να ελευθερωθούμε ή όλοι σας να χαθείτε».

Χωρίς πλέον να ανήκει στο δυναμικό του Κ. Α. Π. – Σπίθα εδώ και τρεις μήνες, συνεχίζει να ασκεί, εκ του ασφαλούς, δριμύτατη κριτική σε μέλη του Πολιτικού μας Συμβουλίου, με τρόπο που και ο ίδιος εκτίθεται και εκθέτει αδικαιολόγητα και τους «φίλους» του που αποδέχονται άκριτα τις εμπαθείς και υβριστικές απόψεις του.

Να ευχηθούμε λοιπόν καλό ταξείδι τους πρώην «συντρόφους» μας που έχουν να αντιμετωπίσουν τα κύματα  της πολιτικής αθλιότητας και να θυμούνται ότι ανατολικά της απογοήτευσης υπάρχει η Ελπίδα, η Σοφία και το όραμα για μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. Καλό σας ταξείδι.

ΣΠΙΘΑ ΧΑΝΙΩΝ(http://www.spitha-kap.gr/el/news/?nid=2348 )

Ένα σχόλιο

  1. ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ…ΕΛΛΑΔΑ !..
    ΝΤΡΟΠΗ, οση μπορεί να χωρεσει στην αγκαλιά της αηδίας…

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com