Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Εκδήλωση τιμής και μνήμης με ονοματοθεσία οδού των Χανίων για τον Μάριο Βολακάκη


Πέρασαν τριάντα έξι ολόκληρα χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα όπου ο στρατιώτης Μάριος Βολακάκης από τα Χανιά με πολλούς άλλους έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι κατά του εισβολέα της Κύπρου. Για το Δήμο Χανίων ο αγώνας και η θυσία του δεν ξεχάστηκαν. Με προσκαλεσμένο τον δήμαρχο Έγκωμης Κύπρου κ. Νίκο Παυλίδη, παρουσία του Δημάρχου Χανίων κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων, συγγενών, φίλων και παλιών επιζώντων αγωνιστών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σαββάτο στις 11 π. μ. , τελετή επιμνημόσυνης δέησης και αμέσως μετά, τ’ αποκαλυπτήρια ονοματοθεσίας οδού της πόλης μας, στη μνήμη του.


Στιγμιότυπα από την επιμνημόσυνη δέηση, τα αποκαλυπτήρια της οδού, το κέρασμα που ακολούθησε και φωτογραφία του ήρωα. 



Η συνέχεια δόθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με προβολή εικόνων και ομιλιών για την μεγάλη και γενναία αντίσταση των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν για να μην καταληφθεί η Κύπρος. Μεταξύ των νεκρών, ο νεαρός Χανιώτης Μάριος Βολακάκης για τον οποίο ο Κύπριος δήμαρχος τόνισε: “Στα πλαίσια της αδελφοποίησης του Δήμου της Έγκωμης με τον Δήμο Χανίων, είμαστε αυτή την εβδομάδα εδώ για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε όλα εκείνα που προνοούνται από το συμπόριο της αδελφοποίησης. Μέσα στα πλαίσια λοιπόν αυτής της συνάντησης εδώ στα Χανιά, ήταν να γίνει και αυτή η τιμή στον ήρωα, τον Μάριο Βολακάκη που έπεσε μαχόμενος για την ελευθερία της Κύπρου, εις την Κύπρο κάτι που ασφαλώς και ο Δήμος της Έγκωμης εκδηλώνει παρόν με το να δώσει τα ονόματα αυτών των ηρώων έτσι που η μνήμη τους να είναι αιώνια”.

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης δήλωσε τα εξής: “Υποχρέωση της συντεταγμένης πολιτείας είναι να τιμά την ιστορία της. Ο δήμος Χανίων σήμερα τιμά την ιστορία αυτού του τόπου, τιμά τον Μάριο τον Βολακάκη ο οποίος έδωσε τη ζωή του για αυτά που πίστευε για τη δημοκρατία και την  ελευθερία του ευρύτερου ελληνισμού. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης, το δημοτικό συμβούλιο, τους συγγενείς του ήρωα, τον δήμαρχο Έγκωμης και την αντιπροσωπεία της Κύπρου, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής που με δικιά τους πρωτοβουλία βρίσκονται εδώ προσφέροντας και αυτοί τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της τελετής. Ας είναι αιωνία του η μνήμη”.     

Για τον νεκρό ήρωα, ο συγγενής του, Γεώργιος Βασιλάκης, τόνισε: “Ο Μάριος σκοτώθηκε την τελευταία ημέρα των μαχών της 16ης Αυγούστου και ήτανε από της στρατιώτες, οι οποίοι ενώ είχαν φύγει από την Κύπρο για να απολυθούν στην Ελλάδα, αλλά με την εισβολή, τους γύρισαν πίσω για να ενισχύσουν και αυτοί της δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ”.  

Εξάλλου, αναφορά στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, αλλά και τον Μάριο Βολακάκη, έκανε και ο πρόεδρος του Παγκρητίου Συνδέσμου Εφέδρων Πολεμιστών Κύπρου 1974 κ. Βαγγέλης Μπραουδάκης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Ο ήρωας Μάριος Βολακάκης έπεσε στις 16 Αυγούστου 1974 και σήμερα βλέπουμε ότι ο Δήμος Χανίων τον τιμά δίνοντας τ’ όνομα του σ’ ένα δρόμο της πόλης. Ο Μάριος έπεσε ηρωικά μαχόμενος και το τονίζω αυτό, για την τιμή της πατρίδας και την ελευθερία του Κυπριακού λαού”.

  


 Από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.   

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com