Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ: Δεκατέσσερα χρόνια παρουσίας και δράσης από την ίδρυσή του


Για ν’ ασχοληθεί κάποιος με τον στατικό μοντελισμό χρειάζεται να έχει μεράκι και χρόνο να διαθέτει στις ελεύθερες ώρες του. Η ενασχόληση αυτή για οτιδήποτε αποφασίσει να κατασκευάσει αποτελεί ταυτόχρονα και πνευματική εξάσκηση, προπόνηση του νου.

Το αντίγραφο του Μινωικού πλοίου που κοσμεί την αίθουσα.

 
Με αφορμή την 13η ετήσια έκθεση του Ομίλου Στατικού Μοντελισμού στο Νεώριο «ΜΟΡΟ» του παλιού λιμανιού μας στην αίθουσα που εκτίθεται το Μινωϊκό πλοίο, είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε από τον Παντελή Ψαρουδάκη Γραμματέα του Ομίλου στην πλούσια από υλικό έκθεση υπογραμμίζοντας μας μεταξύ άλλων, τα εξής: “ Θ’ αρχίσουμε την ξενάγηση από την είσοδο της αίθουσας με αναφορά του πιστού αντιγράφου του Μινωικού πλοίου το οποίο έκανε το γνωστό σε όλο τον κόσμο το ταξίδι του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με πλήρωμα εθελοντές κωπηλάτες και θα προχωράμε προς το βάθος που φιλοξενείται η έκθεση Στατικού Μοντελισμού με πλήθος κατασκευών. Στον Όμιλο εργαζόμαστε συλλογικά και υπεύθυνα προσπαθώντας να μεταδώσουμε αυτό το όμορφο χόμπι σε παιδιά και μεγάλους που ενδιαφέρονται διοργανώνοντας κατά καιρούς για τα παιδιά σεμινάρια σε σχολεία. Προσπαθούμε ακόμα  μέσω τοπικών φορέων και όπως αλλιώς μπορούμε καλύτερα να διαδοθεί ο μοντελισμός στις κοινωνίες όλου του Νομού μας επειδή εκτός από ωραίο χόμπι, αποτελεί και πνευματική εξάσκηση…”.


  Ο Παντελής Ψαρουδάκης έχοντας αριστερά και δεξιά του τον Μανώλη Τριπολιτάκη και τον Γιώργο Καπαδουκάκη, μοντελιστές μέλη του Ομίλου.

 

 

Διάφοροι τύποι πολεμικών αεροσκαφών.

 Πλοία, υποβρύχια και η  φορτηγίδα που μεταφέρει γερμανικά τανκς με το ρυμουλκό «Κένταυρος» που την τραβούσε.

 

 Παλιές ιστορικές φωτογραφίες από τη Μάχη της Κρήτης.

 Βαρύ πυροβολικό με διάφορα τανκς 

 Πλάνα βιντεοσκόπησης θα δείτε εδώ: 

https://eparxiakofos.gr/%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB/

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com