Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Οι ναυαγοσώστες έπιασαν δουλειά

Νέα παιδιά που εργάζονται τα καλοκαίρια ως ναυαγοσώστες σε παραλίες προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες συμβουλεύοντας μικρούς και μεγάλους για τους κινδύνους που έχει η θάλασσα όταν ο καιρός δεν είναι καλός, αλλά και όταν δεν έχουν τηρηθεί οι όροι ασφαλείας για κολύμβηση.

Ένα από αυτά τα παιδιά είναι και ο Γιάννης Νομικός τον οποίο συναντήσαμε στην παραλία του Σταλού, για να μας πει: «Για έκτη χρονιά είμαι εργαζόμενος ως ναυαγοσώστης σε αυτή την πανέμορφη παραλία. Στα χρόνια αυτά αντιμετώπισα αρκετά δύσκολα περιστατικά με επιτυχία, αλλά ευτυχώς χρόνο με το χρόνο όλο και λιγοστεύουν. Και αυτό, επειδή ο εργοδότης μας κ. Παύλος Λυτινάκης είναι πολύ καλός και συνεχώς μας εκπαιδεύει ώστε όλοι εμείς εδώ να μην είμαστε μόνο για να επεμβαίνουμε σε δύσκολες περιπτώσεις, αλλά και για να προλαμβάνουμε τα δυσάρεστα συμβουλεύοντας μικρούς και μεγάλους. Όταν δεν είναι καλός ο καιρός και υπάρχει στον πύργο η κόκκινη σημαία δεν αφήνουμε κανένα να κολυμπήσει.

Για όσους τώρα έχουν καταναλώσει αλκοόλ ή έχουν γευματίσει και δεν έχουν περάσει ορισμένες ώρες, τους ενημερώνουμε ότι η κολύμβηση εγκυμονεί κινδύνους». Ο ίδιος συνεχίζοντας επεσήμανε ότι «σε κάθε πύργο υπάρχει ταχύπλοο σκάφος για άμεση επέμβαση και πώς η φύλαξη σε παραλίες από τρίμηνη που ήταν, έγινε τετράμηνη, γεγονός σημαντικό για τους λουόμενους. Έτσι, λοιπόν, η δουλειά μας αρχίζει Ιούνιο και τελειώνει Σεπτέμβριο».

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com