Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Οι Κομιτάδες Σφακίων απέκτησαν φυσικοθεραπευτήριο

  

Στο κλειστό από χρόνια μονοθέσιο εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο του χωριού Κομιτάδες Σφακίων θα λειτουργεί πλέον από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος ” βοήθεια στο σπίτι ” , ένα φυσικοθεραπευτήριο.   Η τελετή του αγιασμού έγινε σήμερα, Σάββατο στις 11 π.μ., από τους ιερείς π. Αθανάσιο Κουκουνάρη Αρχιερατικό Επίτροπο Χώρας Σφακίων και τον εφημέριο της ενορίας Σκαλωτής, Αργουλέ, π. Σπύρο Δαμανάκη. Παρέστησαν ο δήμαρχος κ. Σήφης Λύκος , η αντιδήμαρχος κα Ιωάννα Ψαράκη – Ποποδάκη, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Σταύρος Καυκαλάς, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Παύλος Πολάκης με εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, κάτοικοι του χωριού και πολλοί άλλοι.


 

 

 Για τη χρησιμότητα του φυσικοθεραπευτηρίου στους κατοίκους του χωριού και όχι μόνο αλλά και για τις πρώτες ανάγκες – αν χρειαστεί – στους επισκέπτες κυρίως  που εξέρχονται από το φαράγγι, το οποίο αρχίζει από την Ίμπρο, ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Σταύρος Καυκαλάς στον σύντομο χαιρετισμό του, επισημαίνοντας ακόμα τα εξής: “Αν και είναι ένα έργο μικρής οικονομικής αξίας έχει μεγάλη κοινωνική σημασία για όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη για να τους ανακουφίσει από τους πόνους τους. Ελπίζω, βέβαια ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» θα συνεχιστεί επειδή είναι σοβαροί οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει…  Εύχομαι στον νέο δήμαρχο και στους εκλεκτούς συνεργάτες του υγεία, υπομονή και δύναμη για ν’ αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του Δήμου και κάθε επιτυχία στο έργο τους”.



 Από την τελετή του αγιασμού των εγκαινίων και το κέρασμα που ακολούθησε στο πρώην Δημοτικό Σχολείο. 


Ο δήμαρχος κ. Σήφης Λύκος, τόνισε ότι: “Είμαι σίγουρος ότι και η παρούσα κυβέρνηση, αλλά γενικά η κεντρική εξουσία δεν θα αφήσει τα προγράμματα αυτά να σταματήσουν γιατί η σπουδαιότητά τους, όχι μόνο για το Δήμο μας, αλλά για όλη τη χώρα είναι πολύ σημαντική. Πιστεύω όμως ότι και η επόμενη δημοτική αρχή θα τα στηρίξει και θα τα δυναμώσει. Ευχόμαστε λοιπόν, καλή επιτυχία στο έργο της και θα είμαστε πάντα δίπλα της για να στηρίζουμε όλες τις σωστές ενέργειες. Η επαρχία μας θα δει ένα καλύτερο αύριο, μόνο όταν τέτοιες δράσεις όπως τη σημερινή και κάποιες άλλες, μπούνε στη ζωή των δημοτών μας…”  

Αμέσως μετά, ο νέος δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης αφού ευχαρίστησε τους προηγούμενους ομιλητές για τις ευχές, έδωσε συγχαρητήρια στη δράση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δηλώνοντας ακόμα: “Μπορεί να είναι, όπως είπατε μικρό το έργο, αλλά θα είναι μεγάλης κοινωνικής αποτελεσματικότητας. Όπως ξέρετε ένα από τα βασικά πράγματα τα οποία θέλουμε να προχωρήσουμε σαν νέα Δημοτική Αρχή είναι η υγειονομική περίθαλψη και η κοινωνική πρόνοια στην επαρχία μας. Ήδη έχουμε ξεκινήσει κάποιες ενέργειες σε σχέση με το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο της Χώρας και για τη μόνιμη του εγκατάσταση και για το προσωρινό. Γι’ αυτό που είναι τώρα, έχει μαζευτεί ένα ποσό το οποίο θα διατεθεί για να επισκευασθεί και να φτιαχτεί ξενοδοχειακά και υπάρχει και μια χορηγία εξοπλισμού για το ιατρείο. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να το επανδρώσουμε με δύο μόνιμους γιατρούς παθολόγους στην επαρχία πού να μην κρεμόμαστε πάντα από τους αγροτικούς ιατρούς και το πήγαινε έλα τους. Σαφώς, το φυσικοθεραπευτήριο μπορεί να προσφέρει σε μια ομάδα ευπαθή πληθυσμού και αυτό που μπορώ να πω αυτή τη
στιγμή είναι ότι θα προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε περισσότερο με τον απαραίτητο εξοπλισμό.”    

Φυσικοθεραπεύτρια και υπεύθυνη είναι η κα Ζαμπίνε Ροζνάου Δαμανάκη, πρεσβυτέρα και εξειδικευμένη με πολύχρονη πείρα στο εξωτερικό. “Απευθυνόμαστε πρωτίστως σε ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα και πόνους στην κίνηση τους. Επίσης απευθυνόμαστε σε άτομα που έχουν κάνει εγχειρίσεις και θέλουν αποκατάσταση. Μια άλλη ομάδα είναι τα παιδιά με τα οποία δούλευα από το 2008 που μπήκα στο πρόγραμμα μερικής απασχόλησης…”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η κα Ζαμπίνε. 


Ο εφημέριος π. Σπύρος Δαμανάκης με την σύζυγό του κα Ζαμπίνε φυσικοθεραπεύτρια.  



 Πανοραμική όψη με τις Κομιτάδες, ένα χωριό όμορφο και αγαπημένο, το οποίο παρουσιάζει αξιόλογη τουριστική κίνηση κάθε χρόνο από τον Απρίλιο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Στις Κομιτάδες υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και τουριστικά καταλύματα.   

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com