Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Οδοιπορικό σε χωριά του ορεινού Σελίνου, Φλώρια, Τεμένια, Ροδοβάνι, Μαράλια, Καμπανός

 

 


Με αγωνία για το αύριο, οι αγρότες των ορεινών χωριών τα οποία επισκεφθήκαμε στο χθεσινό οδοιπορικό μας στο Σέλινο εκδήλωσαν την ανησυχία τους για το μέλλον του τόπου ενώ  συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά όλη την ημέρα στις περιουσίες τους.

Μιλώντας στο ίδιο μήκος κύματος, οι περισσότεροι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα εθνικά και οικονομικά θέματα με την Τρόικα. Με πόνο ψυχής, λοιπόν, ηλικιωμένοι άνθρωποι νοσταλγούν το παρελθόν με τα όποια προβλήματα είχαν τα χωριά τους, όταν λειτουργούσαν οι κοινότητες και οι Καποδιστριακοί Δήμοι ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που νοσταλγούν το προγενέστερο παρελθόν, τότε, που υπήρχαν Σταθμοί Χωροφυλακής και αγροφύλακες στα χωριά.


Στα Φλώρια η συνομιλία μας  με τον αγρότη – καφετζή Ελευθέριο Γεωργιλάκη

 

Πανοραμική όψη με την μαρτυρική Κάντανο

 Η κυρία Βασιλική Μαρκετάκη είναι η ψυχή της ταβέρνας και μας καλωσορίζει προσφέροντάς μας γλυκό κάστανο με τσικουδιά


 Στην ταβέρνα ” Τεμένια ” της οικογένειας Μαρκετάκη και τι δεν είχαν.  Όσοι δεν έχετε πάει στα Τεμένια σας προτρέπουμε να πάτε. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την ταβέρνα είναι: 2823051590, 2823051081 και κινητό 6974145718 

 

 Σημείωση: Εδώ θα δείτε πλάνα από τη βιντεοσκόπηση. 

https://eparxiakofos.gr/%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BD/ 

 

 

Στιγμιότυπα με  όψεις των χωριών, αλλά και με ανθρώπους που συναντήσαμε στο οδοιπορικό μας

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com