Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο ΠΡΟ.ΤΑ. Νομού Χανίων

Παρουσία αρκετών φίλων και μελών, το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Νομού Χανίων πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση για την ανάδειξη νέου εκλεγμένου 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου. Eμπεριστατωμένη η αναφορά του μέλους της προσωρινής Επιτροπής του Συλλόγου, κ. Ευτύχιου Μαυρογένη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα εξής: “Πριν από ένα χρόνο, με πολλή θέρμη, ιδρύσαμε αυτό τον Σύλλογο για την Πρόληψη Τροχαίων Δυστυχημάτων και νομίζω ότι – τουλάχιστον όσοι είχαμε οραματισθεί αυτή την κίνηση – με τη δραστηριότητα που αναπτύξαμε πρέπει να αισθανόμαστε ότι δικαιώσαμε τους προβληματισμούς μας που αφορούσαν τη συσπείρωση για τον σκοπό αυτό. Ξεκινήσαμε περίπου δέκα άτομα και στην πορεία αυξήθηκαν για να κρατηθούμε μέχρι το τέλος.

Ήρθε, όμως, η περίοδος που πρέπει να γίνει η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα παραλάβει τη σκυτάλη από την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή για ν’ αναλάβει τις τύχες του Συλλόγου και όλης αυτής της κίνησης πιο συντεταγμένα και πιο οργανωμένα, για τα επόμενα τρία χρόνια  Η σκέψη μας είναι ότι πρέπει να παρεμβαίνουμε στην κοινωνία σε διάφορα επίπεδα και με διάφορους τρόπους ούτως ώστε μέσα από αυτή την παρέμβαση να έχουμε τέτοια αποτελέσματα, ώστε σιγά – σιγά τα τροχαία δυστυχήματα να μειώνονται στον αριθμό διότι ο πόνος που ακολουθεί είναι αβάστακτος… Ανάμεσά μας είναι άνθρωποι που έχουν χάσει τα παιδιά τους και η δύναμη τους είναι πολλαπλάσια της δικής μου που θεωρητικολογώ ή κάποιου άλλου που ακούει έτσι ευχάριστα αυτή την ιστορία, δημιουργώντας μια τεράστια υποχρέωση σε όλους εμάς που δεν έχουμε νιώσει αυτό τον πόνο και αυτή την οδύνη να είμαστε με πιο τεταμένη τη θέληση και τη διάθεση, ώστε να μπορούμε να δυναμώσουμε το πνεύμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης σε αυτές τις δύσκολες ημέρες. Θέλω να κάνω επιγραμματικά έτσι ένα πολύ μικρό απολογισμό του τι κάναμε όλη αυτή τη χρονιά. Είχαμε αναλάβει μια πρωτοβουλία με τρεις διαφορετικές αφίσες μέσα από συνεντεύξεις, μέσα από παρουσιάσεις στην τηλεόραση, στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα που είχαν να κάνουν με τις συνέπειες των τροχαίων δυστυχημάτων και εκδώσαμε κάποια τρίπτυχα τα οποία κυκλοφόρησαν σε πάρα πολλά σημεία των Χανίων. Τα τρίπτυχα, βέβαια, κόστισαν αρκετά χρήματα κι εμείς από τις  80 εγγραφές είχαμε μαζέψει 800 ευρώ, ενώ οι δαπάνες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα υπερβαίνουν τις τέσσερις με πέντε χιλιάδες ευρώ. Οι δαπάνες των αφισών καλύφθηκαν εν μέρει από το ΙΝΚΑ και τις Ιερές Μητροπόλεις Κυδωνίας και Αποκορώνου  και Κισάμου και Σελίνου. Ταυτόχρονα  εκτυπώσαμε ένα καλωσόρισμα για τους  επισκέπτες των Χανίων όπου  διανέμεται με την ευγενική υποστήριξη της ΑΝΕΚ, και των Δήμων Χανίων και Πλατανιά ενώ η δαπάνη καλύφθηκε από το ΙΚΤΕΟ  Χανίων επί της οδού Μουρνιών. Διοργανώσαμε μαζί με την ΕΠΑΣ Χανίων και τη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων δεντροφύτευση στους Αγίους Αποστόλους  για τη μνήμη των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων. Δημιουργήσαμε ακόμα τράπεζα αίματος με εθελοντική αιμοδοσία μαζί με την ΕΠΑΣ Χανίων συγκεντρώνοντας 75 φιάλες αίματος και είναι σε εξέλιξη διοργανώσεις ομιλιών για τα τροχαία δυστυχήματα σε συνεργασία με την Β’βάθμια Εκπαίδευση σε διάφορα Σχολεία του Νομού Χανίων. Το θέμα της εκπαίδευσης είναι πολύ σπουδαίο και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο”.

 Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος από τους παρευρισκομένους και επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα της συνεχούς παρέμβασης του Συλλόγου ΠΡΟ.ΤΑ., σε όλα τα θέματα Οδικής Ασφάλειας του Νομού Χανίων. Από τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν εκλέχτηκε πρόεδρος ο νευροχειρουργός και διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γεώργιος Αρχοντάκης, ο οποίος είχε αναλάβει την προεδρία της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. 

Στα Χανιώτικα νέα εδώ: 

  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com