Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ: “Δίνουμε αίμα από καρδιάς”


Μεγάλη προσέλευση από γυναίκες και άνδρες, κυρίως μικρής ηλικίας, στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν χθες από κοινού ο Σύλλογος Παραδοσιακής και Λαϊκής Τέχνης “Η Χρυσοπηγή” και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Γεροντικής Άνοιας και Συναφών Διαταραχών  (Alzheimer) στις 9 π.μ. έως και 2μ.μ., επί της οδού Χρυσοπηγής αριθ. 58. 

 


“Είμαστε  χαρούμενοι που για τρίτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Η Χρυσοπηγή» πραγματοποιήσαμε αυτήν την πρωτοβουλία και είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι γιατί φέτος είχαμε τη μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου από κάθε άλλη χρονιά. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσήλθαν σήμερα (χθες) και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορέσαμε να βοηθήσουμε, όσο είναι δυνατόν, συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη” δήλωσε η Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer και Συναφών Διαταραχών κα Τζανακάκη – Μελισσάρη Μαρία, ενώ η κοινωνική λειτουργός, κα Μαρία Γλυνιαδάκη, υπογράμμισε τα εξής: “Η σημερινή εθελοντική αιμοδοσία γίνεται για τρίτη χρονιά και παρά του ότι βρισκόμαστε ακόμα στην πρώτη ώρα,
έχουν προσέλθει πολλοί εθελοντές, νέοι και νέες, εκ των οποίων οι περισσότεροι θα δώσουν αίμα για πρώτη φορά. Το Κ.Η.Φ. είναι μια αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία και ότι υπηρεσίες παρέχουμε  ως ιατρείο είναι δωρεάν για τον κόσμο, ενώ εξυπηρετούμε σε καθημερινή βάση 15 ασθενείς με Alzheimer”. 

Ο κ. Γεώργιος Νικολακάκης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Η.Φ. δήλωσε: “Το Ινστιτούτο μας ή Κ.Η.Φ. ιδρύθηκε την 1η Ιουνίου του 2006 και είμαι ένα από τα 24 ιδρυτικά μέλη. Από τότε που ήμουν πρόεδρος του θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων Χανίων, εκεί το ιδρύσαμε μαζί με τ’ άλλα μέλη που ερχόταν από την Εταιρεία, της οποίας, το Ινστιτούτο είναι παιδί της. Το ονομάζω Ινστιτούτο της Κρήτης με έδρα τα Χανιά επειδή έχει μεγάλη σημασία να συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι έχουμε κάποια ευθύνη, κάποια θέση στην κοινωνία πως η Κρήτη είναι ενιαία και δεν έχει το δικαίωμα κανένας να τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική. Η κα Τζανάκη – Μελισσάρη Μαρία είναι επιστημονικά υπεύθυνη του Ινστιτούτου και είναι και πρόεδρος της Εταιρείας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που έρχεται για να συμμετάσχει στην εθελοντική αιμοδοσία”.     

Εξάλλου η κα Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη, πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ» δήλωσε: “Σκοπός  της  προσπάθειας  αυτής  ήταν  η ευαισθητοποίηση  των συνανθρώπων  μας για  εθελοντική   προσφορά αίματος,  που τόσο πολύ  χρειαζόμαστε όλοι μας  σε κάποια  στιγμή της  ζωής  μας. Το μήνυμα  μας, “Δίνουμε αίμα από καρδιάς”  ευαισθητοποίησε  πολλούς Χανιώτες και Χανιώτισσες, ιδιαίτερα πολλούς  νέους 18-20 χρονών, οι οποίοι με προθυμία συμμετείχαν – για ακόμα μια φορά – σε αυτή  μας  την προσπάθεια. Μεταξύ αυτών, πολλοί έδωσαν αίμα για πρώτη φορά. Σε όλους και όλες εκφράζουμε εγκάρδιες ευχαριστίες, που μας στήριξαν και μας δίνουν τη δύναμη και όλοι μαζί να πραγματοποιήσουμε και άλλες παρόμοιες  εθελοντικές δράσεις. Ας μην ξεχνάμε  ότι ο εθελοντισμός  είναι  θείο δώρο και ένας δεν φτάνει, χρειάζονται πολλοί”.

Για τους εθελοντές – εθελόντριες, μετά την αιμοδοσία προσφέρθηκαν τα συνοδευτικά κεράσματα  (χυμοί , κρακεράκια, τυρί) και απονεμήθηκαν από την Εταιρεία Alzheimer και τον Σύλλογο Παραδοσιακής και Λαϊκής Τέχνης «Η Χρυσοπηγή» τιμητικοί έπαινοι. Παραθέτουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εθελοντική αιμοδοσία, για την οποία οι νέοι αιμοδότες που ρωτήσαμε απάντησαν, στο ίδιο μήκος κύματος τα εξής: “ Ευχόμαστε αυτό που έγινε σήμερα να βρει μιμητές από πολλούς άλλους φορείς διότι το αίμα δεν παράγεται αλλά προσφέρετε και υπάρχει μεγάλη ανάγκη…”.   


Ο κ. Γεώργιος Νικολακάκης


 

Εξωτερική όψη του Κ.Η.Φ. επί της οδού Χρυσοπηγής αριθ. 58 στα Χανιά.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com