Δευτέρα , 25 Σεπτέμβριος 2023

Θύματα του συστήματος οι αδύναμοι, συνταξιούχοι – ένστολοι και μη – και μεσαία τάξη…

 

 Πρόκειται για ένα ασυμβίβαστο με το κατεστημένο περιοδικό από αληθινούς συνδικαλιστές αγωνιστές που συνεχίζουν τον αγώνα…  

 

Έγγραφο «φωτιά» από την Ένωση Αστυνομικών εν αποστρατεία Θεσσαλονίκης για την υφιστάμενη οικονομική αδικία «απάτη» σε βάρος τους από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, στάλθηκε αρμοδίως αλλά και στα Μ.Μ.Ε., ευελπιστώντας για τ’ αυτονόητα. Δυστυχώς, όμως, το σύστημα νοσεί βαρέως και είναι στην εντατική…  Ποιοι έχουν την ευθύνη; Δυστυχώς, είναι τόσοι πολλοί  – ζώντες και μακαριστοί από όλους τους χώρους για μια χρονική περίοδο, τουλάχιστον 50 ετών!

Στη νέα Ελλάδα, όμως, που πρέπει να κτιστεί…, όλα πρέπει ν’ αλλάξουν. Παραθέτουμε την επιστολή της Ένωσης για ενημέρωση της κοινής γνώμης και όχι μόνο.          

“Πριν από 4 μήνες περίπου, η Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, με τις ευλογίες των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τους

μετοχομερισματούχους, επέβαλε ετσιθελικά μείωση των μερισμάτων κατά 25 % και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-2011. Ταυτόχρονα επιβλήθηκε στους εν ενεργεία αύξηση των κρατήσεων για λογαριασμό του Μετοχικού Ταμείου Στρατού σε ποσοστό επίσης 25 %. Και ενώ έστω μετά από τις ετσιθελικές αυτές μειώσεις των μερισμάτων και τις αυξήσεις των κρατήσεων, οι μερισματούχοι θεώρησαν ότι θα λαμβάνουν στην ώρα τους αυτό το κουρεμένο μέρισμα, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και οι συναρμόδιοι υπουργοί Άμυνας και Οικονομικών διέψευσαν τους πάντες. Στις 4-7-2011 το Μ.Τ.Σ. ανακοινώνει ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων! η πληρωμή των μερισμάτων που θα έπρεπε να γίνει στις 5-7-2011, θα γίνει το πιθανότερο στις 11 ή 12-7-2011. Στις 12-7-2011 και ενώ το σύνολο των συνταξιούχων άδικα πηγαινοερχόταν στις τράπεζες, το Μ.Τ.Σ. με νέα ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι δεν υπάρχουν
χρήματα!! Και ότι οι συνομιλίες με τον Υπουργό Οικονομικών είναι σε καλό δρόμο!! Επομένως στην πρώτη ανακοίνωσή του έλεγε ψέματα!!  Ταυτόχρονα, θα πρέπει για άλλη μια φορά να
κάνουμε γνωστό ότι τα Βοηθήματα Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (Β.Ε.Α.), τα χρήματα των οποίων προέρχονται από κρατήσεις των εν ενεργεία αστυνομικών και στρατιωτικών από την ημέρα γέννησης του παιδιού, εκκρεμούν αιτήσεις για απόδοση αυτών στους δικαιούχους από τον μήνα Οκτώβριο 2008 !! 
Αυτό το Αίσχος, αυτή η προσβολή των συνταξιούχων Αστυνομικών και Στρατιωτικών ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ. Να είναι βέβαιοι όλοι για αυτό. Δεν εργάσθηκαν οι συνταξιούχοι μας, 30 και 35 χρόνια σε τρομερές συνθήκες εργασίας, αποδίδοντας από τον πενιχρό μισθό τους κρατήσεις για να λάβουν αυτά τα ελάχιστα ανταποδοτικά μερίσματα όταν απόμαχοι πλέον προσπαθούν να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια. Όλες οι δράσεις μας, αποκλειστικό σκοπό θα έχουν την διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των μελών μας, που θίγεται βάναυσα το τελευταίο χρονικό διάστημα από την Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού με τις ευλογίες της Κυβέρνησης.

Ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, γνωρίζει καλά το θέμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού καθόσον μέχρι πρόσφατα ήταν αυτός Υπουργός Εθνικής Άμυνας !  Να είστε βέβαιοι ότι οι συνταξιούχοι Αστυνομικοί είναι θλιμμένοι αλλά και τρομερά θυμωμένοι.   Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθόσον όπως προαναφέραμε η εκάστοτε Διοίκηση του Μ.Τ.Σ. διορίζεται και ελέγχεται από τον εκάστοτε Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Καλούμε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, να προβεί αμέσως σε έντονες διαμαρτυρίες προς την Κυβέρνηση. Καλούμε τους Βουλευτές όλων των κομμάτων του Νομού Θεσσαλονίκης, να προβούν αμέσως σε κατάθεση σχετικών ερωτήσεων στην Βουλή, τις οποίες να κοινοποιήσουν και σε μας για ενημέρωση των μελών μας. Καλούμε τις Διοικήσεις των Συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών των εν ενεργεία να προγραμματίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Καλούμε τις Διοικήσεις των Ομοσπονδιών – Ενώσεων και Σωματείων των εν αποστρατεία αστυνομικών, σε συντονισμό κοινών δυναμικών δράσεων με αρχή την ενημέρωση των Βουλευτών των νομών τους και των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Καλούμε τα 700 μέλη μας, αλλά και όλους τους συνταξιούχους Αστυνομικούς, μερισματούχους του ΜΤΣ, να ευρίσκονται σε ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                                                                 Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γ.  Γραμματέας


ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Σωτήριος                                         ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

 ………….

 Ένα θαυμάσιο περιοδικό ποικίλης ύλης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών 

http://www.ipathessaloniki.gr 


  Κυκλοφόρησε πρόσφατα και το 12ο τεύχος για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2011. Διαβάστε το στην παραπάνω διεύθυνση. 


 


………….. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com