Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Η σημασία του λευκού και του άκυρου ψηφοδελτίου όπως και της αποχής…

 

Δεν υπάρχουν περιθώρια για συγχωροχάρτια σε  όλους αυτούς που έφεραν την φτώχια στον ελληνικό λαό, διατηρώντας την κρατική διαφθορά (αναχρονισμό, γραφειοκρατία, πλασματικές δαπάνες κλπ) φορώντας την μάσκα της υποκρισίας για να καλύπτουν την πολιτική ανεντιμότητα τους, εξαπατώντας, έτσι, ένα μεγάλο ποσοστό από το εκλογικό σώμα. Κι ενώ σε όλες τις εκλογές των  τελευταίων ετών η αποχή ήταν μεγάλη, κανένα κόμμα δεν συγκινήθηκε. Γι’ αυτό, λοιπόν,  επιβάλλεται ν’ αγωνιστούμε απαιτώντας από όλους τους τοπικούς – για τον κάθε Νομό – βουλευτές και πολιτευτές την αλλαγή του εκλογικού Νόμου μ’ ένα απλό μικτό και τίμιο κατανοητό εκλογικό σύστημα ώστε να μπορούν να εκλέγονται και ανεξάρτητοι υποψήφιοι βουλευτές, είτε συνεργαζόμενοι στα κομματικά ψηφοδέλτια, είτε με δικό τους συνδυασμό. Αν η σημερινή κυβέρνηση αδιαφορήσει και προκηρύξει εκλογές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, θα οδηγηθούμε σε πολιτικό αδιέξοδο…

Μάθετε, λοιπόν, τη σημασία  που έχουν οι κατηγορίες των ψηφοδελτίων, επειδή, καθένα από αυτά έχει την δική του αξία κατά την καταμέτρηση του από την κάλπη. Όσα είναι έγκυρα εκφράζουν επιλογές προτάσεων που δίνουν τα συμμετέχοντα πολιτικά κόμματα ενώ τα άκυρα κάποια παραβίαση αρχών. Τα λευκά, όμως, κι εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αποτελούσαν την… χαριστική βολή όταν κατά την καταμέτρησή τους ενδεχομένως να περνούσαν το 50% συν ένα. Έπρεπε να οριζόταν υπηρεσιακή κυβέρνηση που είχε υποχρέωση να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με πολιτικές συμμαχίες.

Με την αποχή όμως, τώρα όσο υψηλό κι αν είναι το ποσοστό της δεν ενοχλείται κανένα κόμμα καθόσον  επί τοις εκατό (%) υπολογίζουν το υπόλοιπο ποσοστό.

 
Διευκρίνιση: Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, η λευκή ψήφος πλέον αθροίζεται και συν-προσμετρείται με τα άκυρα…

Ένα σχόλιο

  1. ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ

    φίλε Γιάννη,
    Πολύ σωστά τα λες: Στο παρελθόν που χρησιμοποιήσαμε την αποχή ως πολιτική στάση, είδαμε πόσο “εκτιμήθηκε” από τα πολιτικά κόμματα.
    Όσον αφορά τους ανεξάρτητους βουλευτές, αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Ανεξάρτητος σημαίνει οτι θα ψηφίζει κατά συνείδηση, πράγμα αδύνατο για την “δημοκρατία” των κομμάτων και την κομματική πειθαρχεία των αρχηγών τους.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com