Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

Ελπίδα των φτωχών η δράση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


 
Η Ελπίδα του αδύναμου πολίτη οδηγεί πολλούς στην Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για διάφορα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν  και που αδυνατούν όσο βαθαίνει η κρίση να ανταπεξέλθουν στις δυσβάσταχτες πια οικονομικές απαιτήσεις του νοικοκυριού τους. Από την πρόσφατη επίσκεψη στα γραφεία που στεγάζεται η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών συναντήσαμε αρκετό κόσμο για τον οποίο η πρόεδρος της Ένωσης Ιωάννα Μελάκη, υπογράμμισε τα εξής: “Ανθρωποι που τον τελευταίο καιρό είδαν τα όνειρα του να ισοπεδόνωνται, είδαν τον προγραμματισμό της ζωής τους να καταρρέει, ανθρωποι, που είχαν απασχόληση και σήμερα ούτε ένα μεροκάματο, μπορούν να στεριώσουν προσφεύγοντας εδώ για να ζητήσουν συμπαράσταση από  εμάς τους “αφανείς κοινωνικούς ήρωες” της Κρήτης που προσφέρουμε υποστήριξη ηθική, ψυχολογική και τεχνοοικοκονομική.  Στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αναζητούν να βρουν απαντήσεις για το πώς θα καταφέρουν και οι ίδιοι να ενταχθούν στο νόμο 3869/2010, τον γνωστό ως νόμο Κατσέλη, που έδωσε μία σοβαρή διέξοδο σε χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Οι «επιτυχίες» που έχουν πετύχει δεκάδες πολίτες της Κρήτης, με τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία να τους «κουρεύουν» σημαντικά τμήμα των καταναλωτικών ή στεγαστικών τους δανείων, φέρνει καθημερινά στην πόρτα της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών όλο και περισσότερο κόσμο.

Όλοι μας με την ουσιαστική εθελοντική εργασία, υποδεχόμαστε τους πολίτες, τους ενημερώνουμε για τις διατάξεις του νόμου, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν προκειμένου να προσπαθήσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη συγκυρία και για να υπαχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου. Είναι πολλές οι επιτυχίες στην Κρήτη. Τα ειρηνοδικεία έχουν δώσει πολλές θετικές αποφάσεις στο νησί. Οι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, πολύχρωμοι φάκελοι στα ράφια του γραφείου αποδεικνύουν την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πια και οι κρητικοί. Φυσικά, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δεν ασχολείται μόνο με τις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και τα δάνεια των τραπεζών. Δέχεται καταγγελίες για όλες τις υποθέσεις που αφορούν καταναλωτές και έχει ως μοναδικό στόχο να συμβάλει στην πάταξη των αδικιών και των παρατυπιών στην αγορά.

Ο φορέας έχει πιστοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις γίνονται σεβαστές. Στην Ένωση μπορεί να καταφύγει ο οποιοσδήποτε καταναλωτής θεωρεί ότι βάλλεται από την τακτική ορισμένων παραγόντων της αγοράς, Η ΄Ενωση, διαθέτει και Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας με 70 πιστοποιημένους εθελοντές, που είναι έτοιμοι να παρέμβουν και να ενισχύσουν την λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών ανά πάσα στιγμή.

Είναι πάρα πολλοί αυτοί και μάλιστα από όλη την Ελλάδα που ζητούν την συμβουλή και τη συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης σε όλα τα προβλήματα τους “ειδικότερα” για τον δανεισμό”.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com