Τρίτη , 19 Μαρ 2024

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Α΄Γυμνασίου Αρρένων Χανίων


 Ο κ. Εμμανουήλ Καβρουλάκης κρατά στα χέρια του μια μικρή φωτογραφία όταν ήταν μαθητής στην Α’ τάξη του Γυμνασίου τη σχολική χρονιά 1937-38.


Απερίγραπτα συναισθήματα παλιών μαθητών ξετυλίχτηκαν σήμερα το βράδυ (14-6-2011) στο παλιό τους Σχολείο, το ιστορικό Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων Χανίων( σημερινό 1ο Γυμνάσιο), στην καρδιά της πόλης μας ανατολικά της Δημοτικής Αγοράς, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Πρωτεργάτριες της εκδήλωσης στο Α΄ Γυμνάσιο η καθηγήτρια κα Καλλιόπη Κονιδάρη, υποδιευθύντρια και η διευθύντρια κα Αλέκα Πατσιά – Ορφανουδάκη, η οποία, στην ομιλία της,  μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: “ Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζω όλους στη γιορτή αυτή που από το χειμώνα σας είχαμε υποσχεθεί. Αυτή η γιορτή που κάθε χρόνο πραγματοποιείται για να αποχαιρετήσουμε τους μαθητές της Γ’ τάξεως του Γυμνασίου, φέτος γίνεται η ευκαιρία να ανταμωθούν παλιοί και νέοι μαθητές με παλιούς και νέους καθηγητές στην αυλή του Σχολείου όπου όλοι μας έχουμε αφήσει ένα μικρό ή μεγάλο κομμάτι της ψυχής μας αλλά και μια ευκαιρία για να δώσουμε μια υπόσχεση εμείς που αποτελούμε το παρόν αυτού του σχολείου σε όλους εσάς ότι θα αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να συνεχίσει και στο μέλλον να αποτελεί μια ζωντανή κοιτίδα πνεύματος και πολιτισμού. Ότι θα συνεχίσουν να ακούγονται και στο μέλλον οι χαρούμενες φωνές των παιδιών στην αυλή του…”. 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις των περισσοτέρων ηλικιωμένων οι οποίοι θυμούνται ότι: “Εμείς που γεννηθήκαμε μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και είμαστε εν ζωή σήμερα έχοντας αποφοιτήσει ή φοιτήσει σε ορισμένες τάξεις του Α΄ Γυμνασίου αισθανόμαστε απόψε πανευτυχείς που βρισκόμαστε σε αυτόν τον αγαπημένο μας χώρο για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Εκείνη τη περίοδο λίγοι τελείωναν και το Δημοτικό που είχε τέσσερις τάξεις. Αμέσως μετά, άρχιζε για όσους είχαν τις δυνατότητες – επειδή τα χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα- να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο που είχε οκτώ τάξεις. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές αυτής της πρωτοβουλίας και προτρέπουμε τα νέα παιδιά να σπουδάζουν και να είναι άριστης διαγωγής όπως ήμασταν εμείς εκείνα τα χρόνια…”.

Μεταξύ των παλιών μαθητών και ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων, κ. Γιάννης Κανδαράκης, ο οποίος, δήλωσε τα εξής: “  Έξι χρόνια ήμουνα μαθητής από το 1964 έως το 1971 και αισθάνομαι ιδιαίτερα όμορφα γιατί εκτός από μαθητής έχω κάνει και δύο χρόνια καθηγητής…”.

Άλλος ένας  παλιός μαθητής, ο κ. Γεώργιος Κουκλάκης τέως αντιδήμαρχος Χανίων και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δήλωσε τα εξής: “Γεννήθηκα το 1951 και ήμουν εδώ μαθητής από το 1963. Έχω δηλώσει και στο παρελθόν από τότε που εκλέχτηκα πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής ότι νιώθω πανευτυχείς. Η σημερινή εκδήλωση είναι συνέχεια μιας άλλης που έγινε αρχές του χρόνου στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. Πρόκειται για μια υπέροχη εκδήλωση και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην διευθύντρια και την υποδιευθύντρια του Γυμνασίου, που την προγραμμάτισαν για  να τιμήσουν τα 100 χρόνια λειτουργίας του Γυμνασίου και να δώσουν μεγάλη χαρά σε όλους εμάς…”.     

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί μαθητές δεύτερης ευκαιρίας, που φοιτούν κάθε απόγευμα.

 


                                                 Παλιές φωτογραφίες και απολυτήρια.

 

Και ο κ. Κωνσταντίνος Μ. Γαβριλάκης από τον Σαμωνά Αποκορώνου υπήρξε μαθητής στο Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων. 



                                      Η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια του Γυμνασίου 

 


 

 

                                Ο κ. Γιάννης Κανδαράκης με τον κ. Γεώργιο Κουκλάκη



 Ο κ. Πούλακας παλιός μαθητής με πλούσιο αρχείο φωτογραφιών που έφερε για την εκδήλωση.

 


             Ο κ. Στρατής Τσουράκης. “ Ο πόλεμος ήταν αιτία και δεν μπόρεσα να το τελειώσω…”.








                  

                Στιγμιότυπα από την όμορφη εκδήλωση, το γεύμα και τον χορό που ακολούθησε. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com