Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Εθελοντική αιμοδοσία στα Χανιά από τον Σύλλογο « Ο Άγιος Ιωάννης»

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Σύλλογος Εθελοντών αιμοδοτών Χανίων  « Ο Άγιος Ιωάννης» πραγματοποίησε χθες από το πρωί στις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, εθελοντική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της φαρμακαποθήκης Μουρνιών, καλεσμένος από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, στην οποία προσήλθαν αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ αυτών και άτομα που έδωσαν για πρώτη φορά αίμα.  

“Η αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη έκφραση του εθελονισμού, προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, επειδή όποιος δίνει αίμα δίνει ζωή”, δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Δέσποινα Ροδουσάκη για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας ότι: “Σε έρευνες που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί ότι όλοι, μία φορά στη ζωή μας θα χρειαστούμε αίμα και γι’ αυτό όλοι μπορούμε να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες. Είναι μία χειρονομία ανιδιοτέλειας και καλής θέλησης. Το μόνο που χρειάζεται εκτός από ευαισθησία και ανθρωπιά είναι πέντε λεπτά από το χρόνο του κάθε ανθρώπου που θ’ αποφασίσει να προσφέρει αίμα. Ο Σύλλογος μας βαδίζει στον 3ο χρόνο από την ίδρυσή του και πάμε πάρα πολύ καλά, αφού για παράδειγμα το 2011 συγκεντρώσαμε 560 φιάλες αίμα, ενώ για φέτος προσδοκούμε να τις διπλασιάσουμε. Η σημερινή αιμοδοσία στον χώρο αυτόν γίνεται για πρώτη φορά και στις 14 Ιουνίου που είναι Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη πραγματοποιούμε εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεργασία την κοινωνική ομάδα του Δήμου Χανίων και την Ιντεραμέρικαν, ενώ στις 29 Ιουνίου έχουμε με τους ξενοδοχουπαλλήλους στο ξενοδοχείο «Θάλασσα», στον Πλατανιά”.

Εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας αιμοληψίας του Νοσοκομίου Χανίων, ο επιμελητής Αιμοδοσίας,  ιατρός Βασίλειος Κωνστανταράκης, μας είπε: “ Σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών « Ο Άγιος Ιωάννης», πρόεδρος του οποίου είναι κα Ροδουσάκη αποφάσισαν  να μας καλέσουν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της φαρμακαποθήκης Μουρνιών για τη συγκεκριμένη αιμοδοσία. Αν και πρωί ακόμα, υπάρχουν παρουσίες εθελοντών αιμοδοτών, γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο”.


 «Δέκα λεπτά σταμάτησε και δώσε λίγο αίμα, θα νιώσεις τόσο όμορφα, θα σου φανεί σαν ψέμα».

Έτσι γράφει η μπλούζα, της επί 17 χρόνιας  αιμοδότριας και μέλος του Συλλόγου Μαρίας Λαϊνάκη Γκίκα, που είναι στη μέση έχοντας δεξιά της την πρόεδρο Δέσποινα Ροδουσάκη και αριστερά την Ελευθερία Τζεϊράνη, μέλος κι εκείνη του Συλλόγου.

 

Χανιώτικα νέα Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 σελίδα 12. 

Στιγμιότυπα από την αιμοδοσία με εθελοντές αιμοδότες, οι περισσότεροι τους με πολύχρονη προσφορά αίματος.


 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com