Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Εγκαίνια «Ξενώνα Εφήβων» στα Χανιά


Με τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό τελέστηκε σήμερα το απόγευμα ο Αγιασμός και κόπηκε η κορδέλλα των εγκαινίων του ξενώνα εφήβων προσωρινής φιλοξενίας  στην πόλη μας για άρρενες ηλικίας 16 έως 30 ετών, οι οποίοι για διάφορους αντικειμενικούς λόγους δεν έχουν κανένα να τους στηρίξει.

 


Αμαλία Μπασιά Διοικητρία θεραπευτηρίου χρονίων παθήσεων Χανίων: “Σας καλωσορίζουμε σήμερα εδώ και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Για όλους εμάς είναι μία ιστορική ημέρα και μία μεγάλη αναγκαιότητα. Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που ζούμε όπου ο θεσμός της οικογένειας έχει αλλάξει και οι ηθικές αξίες έχουν καταρρακωθεί,το πρόβλημα στέγης και στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι πολύ έντονο. Ο “Ξενώνας εφήβων” λοιπόν, αν και ξεκίνησε ως ιδέα σε ανύποπτο χρόνο αποπερατώθηκε στον πιο κατάλληλο καιρό. Τα κτήρια του ξενώνα, είναι το παλαιό Διοικητήριο, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και η αναπαλαίωση του έγινε με σεβασμό. Τις θερμές ευχαριστίες όλων μας προς τον Σύλλογο Αποφοίτων του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας και ιδιαίτερα στον πρόεδρο κ. Στράτο Πουμπλάκη με τον οποίο συνεργαστήκαμε αρμονικά τους τελεταίους μήνες για την αποπεράτωση…”.

Στράτος Πουμπλάκης, πρόεδρος αποφοίτων Κέντρου Παιδικής Μέριμνας: “Έχουμε τη χαρά να σας έχουμε σήμερα κοντά μας, για να μοιραστούμε μαζί σας το αποτέλεσμα των προασπαθειών μας που κράτησαν σχεδόν επτά χρόνια. Εγκαινιάζουμε τον Ξενώνα Εφήβων, τον Ξενώνα μας,τον οποίο ο Σύλλογος ,ας οραματίστηκε το 2005. Πέρασαν βέβαια αρκετά χρόνια για να γίνει το όραμα πραγματικότητα, αλλά το πείσμα και ο σταθερός προσανατολισμός στον στόχο μας, μας έδινε σύναμη. Τα μέλη του Συλλόγου μας, απόφοιτοι όλοι του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας, γνωρίζαμε καλά τις ανάγκες των αποφοίτων, Η ζωή, μας έχει μάθει ότι δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα από την πολιτεία. Ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης η αλληλεγγύη είναι δύναμη και απάντηση στην κρίση αυτή. Γνωρίζαμε καλά, γιατί το είχαμε βιώσει, ότι η πιο δύσκολη περίοδος για ένα απόφοιτο, είναι το αμέσως επόμενο διάστημα της επιστροφής από τον στρατό…”.

 

 

Στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε πλούσιο κέρασμα ενώ οι μουσικοί  Σήφης Κοκολάκης  και Μιχάλης Δασκαλάκης διασκέδασαν τον κόσμο.


Περισσότερα θα διαβάσετε αύριο στα Χανιώτικα νέα:

 

 
Πλάνα από τη βιντεοσκόπηση θα δείτε εδώ: 

https://eparxiakofos.gr/%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BD/

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com