Παρασκευή , 29 Μαρ 2024

Δραστηριότητες και μηνύματα αισιοδοξίας από ανθρώπους της Τρίτης ηλικίας στα Χανιά

 https://eparxiakofos.gr/?p=520 

 

Παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση, που μοιραίως πλήττει και τα στέκια των ηλικιωμένων, η Τρίτη Ηλικία ελπίζει ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και συνεχίζει να δίνει το “παρών” σε εκδηλώσεις και καθημερινή – για πολλούς – παρουσία στα αγαπημένα τους Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, όπως συνέβη χθες το βράδυ στο A’ και το B’ ΚΑΠΗ στην πόλη μας. 

 

Στο A’ ΚΑΠΗ


Μια όμορφη και ζεστή εσπερίδα διοργανώθηκε στο A’ και ιστορικό ΚΑΠΗ της πόλης μας επί της οδού Κροκιδά, με πλούσια προσφορά γλυκών, φαγητών και φρούτων που επιμελήθηκαν οι νοικοκυρές – μέλη μαζί με την προϊσταμένη και το προσωπικό, ώστε να γνωριστούν τα παλιά με τα νέα μέλη. Προϊσταμένη είναι η κα Αργυρώ Παπαδογιωργάκη που μας είπε: “Εμείς κάναμε την αρχή στα Χανιά το 1983 και από τότε μέχρι σήμερα είμαι υπεύθυνη του χώρου. Οι δυσκολίες ήταν μεγάλες στην αρχή, αφού ο θεσμός ήταν καινούργιος αλλά με προσήλωση στην δουλειά μας δεχόμενοι σιγά-σιγά την αγάπη των ηλικιωμένων, που ολοένα αυξανόταν ο αριθμός τους με εγγραφές καταφέραμε να έχουμε σήμερα γύρω στα 900 μέλη. Απόψε θα γνωριστούν τα
παλιά με τα νέα μέλη, όπως και με τη νέα Δημοτική Αρχή, την οποία θα εκπροσωπήσει η υπεύθυνη των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, κα Χρύσα Χαριτάκη ”.

 


 Η κα Αργυρώ Παπαδογιωργάκη 



Γυναίκες και άνδρες με έκδηλη τη χαρά στα μάτια περιμένουν τη νέα δημοτική Αρχή στο όμορφο νεοκλασικό κτήριο που στεγάζονται.   

                                                     

 

Στο ΣΤ’ ΚΑΠΗ.



Η κα Ελευθερία Τζεϊράνη 

“Στον 6οχρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του βαδίζει το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων έχοντας ιδρυθεί το 2005”, μας είπε η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ, κα  Ελευθερία Τζεϊράνη, για να συνεχίσει επισημαίνοντας ότι: “ Από την αρχή είμαι υπεύθυνη εδώ αλλά έχω συνολικά 17 χρόνια προϋπηρεσίας.  Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων καλέσαμε απόψε να μιλήσει στα μέλη μας το γιατρό νευρολόγο, κ. Κωνσταντίνο Λαδάκη  για την ασθένεια του Πάρκινσον. Την άλλη εβδομάδα, την Τετάρτη 17 Αυγούστου, με την σημαντική συμβολή του εφημερίου του Ιερού
Ναού Αγίας Μαγδαληνής, π. Χρήστου Αιγίδη, σε συνεργασία και με το δίκτυο της κρητικής γαστρονομίας  θα διοργανώσουμε στο προαύλιο της Εκκλησίας διαγωνισμό κρητικών παραδοσιακών φαγητών. Σήμερα έχουμε 700 μέλη…”.

Ερωτηθείς ο ομιλητής κ. Κωνσταντίνος Λαδάκης επεσήμανε τα εξής: “Ο κόσμος έχει συνδέσει τη νόσο του Πάρκινσον κυρίως με την τρεμούλα αλλά δεν έχουν Πάρκινσον όλοι όσοι τρέμουν και
δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν Πάρκινσον έχουν και τρεμούλα. Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα της νόσου είναι κυρίως η βραδύτητα στις κινήσεις και όποιος έχει οποιαδήποτε τέτοια συμπτώματα, όπως είναι η δυσκολία στην κίνηση, θα πρέπει να ελέγχεται για αυτό το πράγμα…”.   


Το κτήριο του ΣΤ’  ΚΑΠΗ στην οδό Κατσανεβάκη με πολλά μέλη, το προσωπικό και τον γιατρό – ομιλητή.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com