Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αφήγηση παραμυθιού στο Μουσείο Σχολικής Ζωής

Με προσέλευση αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα 10 Ιουνίου 2011 στις 9 μ.μ., στην αυλή του Μουσείου Σχολικής Ζωής, στα Νεροκούρου Χανίων, βραδιά αφήγησης παραμυθιού. Δημιουργός η συγγραφέας κα Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη και το τρυφερό παραμύθι της «Ο Λυκούργος και το δίχτυ της αγάπης». Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι που μιλά στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους για τα συναισθήματα που κατακλύζουν την ψυχή μας όταν χάνουμε κάποιον αγαπημένο. Η καλλιτεχνική παρουσίαση έγινε με απόλυτη επιτυχία από το Εφηβικό Εργαστήρι του Πολιτισμικού Νότου. Τη σκηνοθετική επιμέλεια έκανε ο Γιάννης Ματσαμάκης και συμμετείχαν οι: Κική Γεργεράκη, Ελένη Κουταλώνη, Μαριάννα Σφακιανάκη, Νίκος Βόρδος, Γιώργος Τσουρουνάκης και Στέλιος Φουράκης. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεροκούρου με την υποστήριξη των Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής.

 



Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεροκούρου κ. Μιχάλης Χιωτάκης προσέφερε στην συγγραφέα, στον σκηνοθέτη και σε όλη την εφηβική παρέα του  Εργαστηρίου από ένα μπουκέτο με λουλούδια.


 

Παρών στην  εκδήλωση ήταν ο αντιδήμαρχος Χανίων, τέως δήμαρχος Ελευθερίου Βενιζέλου κ. Μανώλης Κεμεσίδης ο οποίος δήλωσε τα εξής: “ Κι εγώ νιώθω πολύ μεγάλη χαρά ως καλεσμένος σε αυτή την εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, με τη χορηγία των Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής σε αυτόν τον υπέροχο χώρο. Το φεγγάρι μας κάνει παρέα απόψε, τα παιδιά ήταν περίφημα, συγχαρητήρια στη συγγραφέα κα Ευδοκία Σκορδαλά για το παραμύθι της, συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη Γιάννη Ματσαμάκη και τα παιδιά του Εφηβικού Εργαστηρίου, συγχαρητήρια και στους γονείς που ήρθαν με τα παιδιά τους να το παρακολουθήσουν. Κάτι τέτοιες εκδηλώσεις αναβαθμίζουν το χωριό, την περιοχή μας και μακάρι όλοι οι Σύλλογοι να κάνουν τέτοιες εκδηλώσεις”.       

 

 Η δασκάλα κα Μαρία Δρακάκη, που μαζί με τον σύζυγό της, κ. Δημήτριο Καρτσάκη και άλλους τοπικούς παράγοντες πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του Μουσείου, δήλωσε ότι: “Η σημερινή εποχή με τις τόσες δυσκολίες έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από συναισθήματα και από παραμύθια. Η συγγραφέας κα Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη ξέρει πάρα πολύ καλά και το κάνει με πολύ επιτυχημένο τρόπο να ξετυλίγει τα συναισθήματα των αναγνωστών της. Νιώθουμε μεγάλη χαρά και συγκίνηση που σήμερα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής ζωντανεύει ένα από τα παραμύθια της «Ο Λυκούργος και το δίχτυ της αγάπης», ένα από τα πολλά που έχει εκδώσει η συγγραφέας. Ευχαριστούμε από καρδιάς την κα Ευδοκία, όπως ευχαριστούμε και τον σκηνοθέτη κ. Γιάννη Ματσαμάκη με την ομάδα του Εφηβικού Εργαστηρίου, που συμμετείχαν καθώς επίσης τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νεροκούρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεροκούρου, που επέλεξαν τον χώρο του Μουσείου…”.       



Από την πολυγραφότατη και πολυβραβευμένη συγγραφέα κα Ευδοκία Σκορδαλά –Κακατσάκη, η οποία με την απλότητα, το ήθος και την ευγένεια της συγκινεί και συναρπάζει μικρούς και μεγάλους, καταγράψαμε τα εξής: “ Τα συναισθήματα τα δικά μου που κατακλύζουν την ψυχή μου είναι πάρα πολλά, είναι ενθουσιασμός και προπαντός αγάπη για όλους εσάς που ασχοληθήκατε με το παραμύθι μου και εύχομαι η αγάπη, η χρυσή αόρατη κλωστίτσα  να σας δένει όλους μεταξύ σας και με τον κόσμο. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Ματσαμάκης με τη θεατρική του ομάδα παρουσίασαν άριστα το θέμα, φαινόταν ότι το ζούσαν το παραμύθι και τους ευχαριστώ από καρδιάς”.  



 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ.  Ανδρέας Χιωτάκης με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Ασημένιο  και τη δασκάλα, κα Μαρία Δρακάκη. 





Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com