Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ : Ευχητήρια κάρτα και εκδήλωση για το Καστελόριζο

 https://eparxiakofos.gr/?p=520

 

“ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΣΤΕΛΝΩ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ”

 
Το παν για μια καλύτερη Ελλάδα που θέλουμε και ονειρευόμαστε ν’ αποκτήσουμε, μας το δίνει με ένα πολύ ωραίο έμπρακτο παράδειγμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νεροκούρου Χανίων προτρέποντας μας να στείλουμε μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα στο ακριτικό Καστελόριζο.

 

Μαζί με αυτή την προτροπή που μας καλεί ο παραπάνω Σύλλογος να πράξουμε, θέλει να μας προμηθεύσει μάλιστα και με μια συγκεκριμένη ευχητήρια κάρτα που επιμελώς δημιούργησε το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως, είπε ο πρόεδρος του κ. Ανδρέας Χιωτάκης, επισημαίνοντας ακόμα τα εξής:

“ Η εκδήλωση μας έχει τίτλο: «Δεν ξεχνώ το Καστελόριζο, στέλνω μια κάρτα ! » Και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: α) Ενημερωτική ομιλία, β) Προβολή ντοκιμαντέρ και  γ) Ζωντανή επικοινωνία μέσω skype με τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μεγίστης. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των παρευρισκομένων, και κυριότερα των μαθητών, με το Καστελόριζο και τους κατοίκους του. Επίσης η δημιουργία ερεθισμάτων στους μαθητές ώστε να κατασκευαστούν Χριστουγεννιάτικες κάρτες οι οποίες θα αποσταλούν ταχυδρομικά ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να τις μεταφέρουν φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί.

Να φανεί, έτσι, έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για αυτό το μικρό, αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι της Ελλάδας. Στέλνοντας μια κάρτα στους συμπατριώτες μας που κατοικούν στο ακριτικό νησί του Καστελόριζου δείχνουμε μ’ ένα απλό και φιλικό τρόπο, αλλά εξόχως έμπρακτο και συμβολικό, την ευγνωμοσύνη και τη συμπαράστασή μας. Αναγνωρίζουμε πως η παρουσία τους στο νησί αυτό δεν αποτελεί μόνο απλή περίπτωση διαβίωσης, αλλά ταυτόχρονα είναι εξέχουσας σημασίας για την γεωπολιτική και οικονομική υπόσταση της Ελλάδας στην περιοχή.

Με την εκδήλωση αυτή συμμετέχουμε σε ομότιτλη καμπάνια που έχει την έγκριση του Δημάρχου Καστελόριζου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγίστης”.

…………………

 

“Χανιώτικα νέα” Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 σελίδα 15.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com