Παρασκευή , 24 Μάϊος 2024

Απονομή πολύχρωμης ζώνης σε Σφακιανάκια του Taekwondo

 

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης βραβεύτηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο Ασκύφου οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Δημοτικής Περιφέρειας Σφακίων, για τις ικανότητες τους στο άθλημα του Taekwondo, το οποίο διδάχτηκαν από τον δάσκαλο του αθλήματος και προπονητή,  Αντώνη Καπαδουκάκη. 

 

Απέδωσαν στα παιδιά βεβαιώσεις και πολύχρωμες ζώνες η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σφακίων κα Νεκταρία Γλυμενάκη-Κριαρά, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ασκύφου, κ. Μανούσος Χιωτάκης, ο νέος αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Πρωτοπαπαδάκης, ο κ. Αρτέμης Καρκάνης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ο κ. Παναγιώτης Χιωτάκης, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Βουβά για το νέο Δήμο με αρμοδιότητα σε αθλητικά θέματα, ο κ. Νεκτάριος Μπούχλης Δημοτικός Σύμβουλος στον απερχόμενο Δήμο και εκλεγμένος στον νέο Δήμο, ενώ παραβρέθηκαν πολλοί  δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος. Στο τέλος της εκδήλωσης αναφερόμενος στη σημασία του αθλητισμού ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, κ. Σταύρος Καυκαλάς, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Η Κοινωφελής Επιχείρηση κατέβαλε μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα που έχει να κάνει με τα παιδιά, στα οποία ήμουν υπεύθυνος. Στο διάστημα που είχαμε αναλάβει την ευθύνη στα πολιτιστικά και τα αθλητικά θέματα του Δήμου, πιστεύω ότι κάναμε μια καλή αρχή πάνω σε στέρεες βάσεις που θα βρει η νέα Δημοτική Αρχή Σφακίων, για να την προχωρήσει και να την βελτιώσει ακόμα καλύτερα. Αισθανόμαστε περήφανοι που καταφέραμε παρά τις όποιες αντιξοότητες να προγραμματίσουμε πολλές εκδρομές και να γνωρίσουν τα παιδιά μας τα μέρη της επαρχίας μας. Ήταν μεγάλη η συμμετοχή και στο θεσμό «Παιδί και θάλασσα» με 130 συμμετοχές παιδιών κάθε καλοκαίρι. Στον τομέα του αθλητισμού, τον οποίο ξεκινήσαμε με μια Ακαδημία στον Δήμο από 20 παιδιά καταφέραμε σήμερα να έχουμε έξι Ακαδημίες και δύο γυμναστήρια, στ’ Ασκύφου και στον Βουβά. Επαναλαμβάνω, ότι όλες αυτές οι προσπάθειες αποτελούν απλά μια καλή αρχή. Τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου, είναι το φως του ήλιου, μπορώ να πω, είναι η ίδια η ζωή. Ό,τι και να κάναμε για τα παιδιά δεν ήταν πολύ. Σας γνωρίζουμε ακόμα ότι οι στολές που φορούν τα παιδιά έχουν αγοραστεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση, ενώ τις ζώνες και τα διπλώματα που πρέπει να πληρώνονται από τους γονείς, είναι δώρο για τα παιδιά από τον προπονητή τους, κ. Αντώνη Καπαδουκάκη. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου σε όλους σας που αγκαλιάσατε την προσπάθεια μας και σας βεβαιώνουμε, αν και λήγει η δημοτική μας θητεία, ότι θα είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί της νέας Δημοτικής Αρχής σε ό,τι μας ζητηθεί για το καλό του τόπου”.  


Ομαδική αναμνηστική φωτογραφία των παιδιών.


Στη συνέχεια μίλησε και ο νέος αντιδήμαρχος του Δήμου, κ. Γεώργιος Πρωτοπαπαδάκης, υπογραμμίζοντας τα εξής: “Συγχαίρουμε τους μαθητές για την προσπάθεια που κάνουν όπως και τους γονείς τους που τα προωθούν στον Αθλητισμό, τον δάσκαλο-προπονητή τους, κ. Αντώνη Καπαδουκάκη, για το σπουδαίο έργο που επιτελεί και βέβαια τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας  κ. Σταύρο Καυκαλά και τον Δήμο Σφακίων για όσες προσπάθειες έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Η νέα Δημοτική Αρχή θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διατηρήσει και να εξελίξει τέτοιες πρωτοβουλίες. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή των συνδημοτών μας στη λειτουργία του Δήμου και αυτό το δικαίωμα το δίνει και η νομοθεσία του «Καλλικράτη» την οποία εμείς θα τηρήσουμε ευλαβικά. Από την πλευρά μου ως υπεύθυνος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου μας προγραμμάτισα ήδη να έχω συναντήσεις με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και με τους διευθυντές της γιατί μαζί τους θα προχωρήσουμε και θα καταφέρουμε χέρι- χέρι να επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας στο Δήμο”.
Ερωτηθείς στη συνέχεια ο προπονητής των παιδιών, κ. Αντώνης Καπαδουκάκης, απάντησε τα εξής:

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση όλων των μαθητών και ειδικά ορισμένων που διέκρινα ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες να εξελιχθούν σε πρωταθλητές. Ευχαριστώ τους γονείς των παιδιών που μας τα εμπιστευθήκανε, τον Δήμο Σφακίων για την οργάνωση και ειδικά τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Σταύρο Καυκαλά”.

Στο τέλος παρατέθηκε κέρασμα από τον κ. Σταύρο Καυκαλά σε καφενείο του χωριού. Παραθέτουμε αρκετές φωτογραφίες από την εκδήλωση επίδειξης και απονομής πολύχρωμης ζώνης.
Στιγμιότυπα από την επίδειξη των παιδιών στο άθλημα και τις απονομές που ακολούθησαν. 


 

  Εξωτερική όψη του γυμναστηρίου, του οποίου τα εγκαίνια έγιναν φέτος τον Απρίλιο. 


Το κέρασμα σε καφενείο.    


 

  Πανοραμική όψη με το χωριό της λεβεντιάς και της ελπίδας για την ύπαιθρο.    


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com