Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ρίζωσαν οι… Γεύσεις Κρήτης των «Χανιώτικων νέων.»

Μια νέα προσπάθεια με επισκέψεις σε νοικοκυριά στα χωριά και σε γειτονιές της πόλης για την διαδικτυακή εκπομπή “Γεύσεις Κρήτης” της τηλεόρασης των «Χανιώτικων νέων», φαίνεται πώς ρίζωσε για τα καλά. Από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2012 που αναρτήσαμε το πρώτο επεισόδιο με επίσκεψή μας στα Τεμένια Σελίνου στο νοικοκυριό της οικογένειας του Προκόπη Μαρκετάκη, έχουμε προβάλει μέχρι σήμερα 15 επεισόδια ενώ συνεχίζουμε τις βιντεοσκοπήσεις. Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε αφορούν πρόσφατα γυρίσματα με δύο νοικοκυρές μέσα στα Χανιά, η μια στο Κόκκινο Μετόχι να μαγειρεύει «γαρδουμάκια» και η άλλη στο παλιό λιμάνι, χταπόδι κρασάτο, να κάνει καλιτσούνια, κουλούρες, κουλουράκια για το Πάσχα και βάψιμο Πασχαλινών αυγών, τα οποία θα προβληθούν μέχρι το Πάσχα.

 


Στο Κόκκινο Μετόχι η Ελένη Κτιστάκη με βοηθό της τη μικρή… νοικοκυρά Αναστασία, μαγειρεύουν «γαρδουμάκια».

…………………………..

 

 


 

Με φυσικό τρόπο η βαφή των αυγών χωρίς χημικά. “Μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό θα ρίξετε αρκετά φύλλα από κρεμμύδια και με τη βράση θα πάρουν το κόκκινο χρώμα” επισημαίνει η καλή νοικοκυρά, Φωτεινή Περβολιανάκη.

 


Η Φωτεινή Περβολιανάκη στο Παλιό λιμάνι των Χανίων φτιάχνει καλιτσούνια, κουλούρες, κουλουράκια ενώ μαγειρεύει το χταπόδι και βάφει και τ’ αυγά του Πάσχα.

Ένα σχόλιο

  1. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

    Αγγίζεις, πάντα με τη δημοσιογραφική σου γραφίδα, δυναμικά, με ευαισθησία και σεβασμό, κάθε πτυχή της καθημερινότητας και την αναδεικνύεις…. γι αυτό και ”ριζώνει”!!!

Απαντήστε στο ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ακύρωση απάντησης

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com