Με τον καιρό ευνοϊκό άρχισαν οι προετοιμασίες για το ψήσιμο του οβελία από τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα στα κάρβουνα, σύμφωνα με την παράδοση, αλλά με το σύνολο των συμμετεχόντων σε αυτή την διαδικασία να προτιμά ηλεκτρική σούβλα για ευκολία.
Από την πρωινή εξόρμηση μας στο ηλιόλουστο παλιό λιμάνι της πόλης μας με θέα την ομορφιά του φάρου και γενικότερα ένα μέρος του θαυμάσιου ιστορικού μας λιμανιού απαθανατίσαμε τη διαδικασία ψησίματος του αρνιού σε σούβλα που περιστρεφόταν με μοτέρ, ενώ στη συνέχεια στην Παρηγοριά τη μικρή νοικοκυρά Ασπασία Κατσαρού να εξειδικεύεται στο παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού στη σούβλα, περιστρέφοντάς την με το χέρι.
Εκτός, όμως, από το ψήσιμο των κρεάτων στα κάρβουνα με σούβλα, υπάρχει και η πανάρχαια μέθοδος που την συνηθίζουν στα Ανώγεια του Ρεθύμνου με την ονομασία οφτό ή αντικριστό, όπως, άλλωστε δείχνει η φωτογραφία την οποία μάς μεταβίβασε ο γνωστός Χανιώτης λυράρης Νίκος Μπαλωμενάκης, που δεν χρειάζεται γύρισμα με το χέρι ή με ηλεκτρικό μοτέρ.
Χριστός Ανέστη. Χρόνια πολλά.
Γιάννης και Ηλίας Κάκανος