Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ο καφές των μερακλήδων!

 
Να γυρίσουμε λίγες δεκαετίες πίσω το… ρολόι του χρόνου, τότε πού – αν, όχι όλα – τα περισσότερα παραδοσιακά καφενεία έψηναν τον καφέ στα κάρβουνα  και καταλάβαιναν όλοι τι έπιναν. Γιατί ο καφές ο ελληνικός δεν θέλει ταχύτητα, αλλά σιγά, σιγά να βράζει και όταν μάλιστα γίνεται αυτό στο ανθρακοβόλι, τότε καταλαβαίνεις την πραγματική γεύση. Είναι ο καφές των μερακλήδων, ο καφές που έχει γεύση πραγματική. Σήμερα για να απολαύσεις τέτοιον καφέ πρέπει να κάνεις ο ίδιος τον καφετζή, αφού και στα πιο ορεινά χωριά, καθιερώθηκε η τεχνολογία…

 
Μας πληροφόρησαν αναγνώστες μας  ότι στο παραδοσιακό καφενείο του Κυριτσόγιαννη στο Έλος στα Εννιά Χωριά Κισάμου Χανίων απόλαυσαν πρόσφατα τον καφέ τους ψημένο στα κάρβουνα.

2 σχόλια

  1. Ειρήνη Οικονόμου

    Στη χόβολη αν πιεις καφέ στο νου μένει η γεύση…
    και σίγουρα πιο δυνατά θα πεις….αυτός μ’αρέσει!
    Μα τώρα πια είναι σπάνιο χόβολης καφεδάκι…
    να πιεις και να μη σκέφτεσαι τον άδικο κοσμάκη!
    Μ’αρέσουνε τα θέματα που βάνεις φίλε Γιάννη…
    και πιο πολύ θαυμάστρια δικιά σου αυτή με κάνει!

    • Ιωάννης Κάκανος

      Εγκάρδιες ευχαριστίες Ειρήνη για τους ωραίους στίχους. Να είσαι καλά και πάντα χαρές στο σπίτι σου.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com