Το τυρί με την ύλη, αλλά και καθαρισμένο
Στη Σίφνο των Κυκλάδων παράγουν ένα είδος τυριού με την ονομασία μανούρα και είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και… μεθυστικό επειδή κατά την ολοκλήρωσή του το βουτούν στην ύλη που έχουν τα βαρέλια με το κρασί, αιτία που του δίνει μια ξεχωριστή γεύση νοστιμάδας. Κι ενώ έχουν περάσει 38 ολόκληρα χρόνια από τότε που πρωτογνώρισα τη Σίφνο για να μείνω σε αυτό το νησί δύο χρόνια, εξακολουθώ να έχω επικοινωνία με αρκετό κόσμο, όπως βέβαια, έχω και με όλες τις κοινωνίες που γνώρισα στην 25χρονη υπηρεσιακή μου διαδρομή στην ΕΛ.ΑΣ. Στη Σίφνο, όμως, μου έκανε τρομερή εντύπωση το συγκεκριμένο τυρί που πραγματικά είναι μεθυστικό για όποιον καταναλώσει αρκετό.
Από μια, λοιπόν, παλιά καλή νοικοκυρά του νησιού, την κυρά Φλώρα Πατριάρχη, που παράγει αυτό το νόστιμο τυρί λάβαμε ένα μικρό δέμα που μαζί με άλλα νόστιμα τοπικά προϊόντα της Σίφνου και μπομπονιέρες από τον γάμο της εγγονής της Φλώρας με τον εκλεκτό της καρδιάς της Σίμο, είχε και κάμποσα κεφάλια τυρί τα οποία φωτογραφίσαμε για να δείτε την πασίγνωστη μανούρα του μικρού πανέμορφου αυτού νησιού, το οποίο ανήκει στο σύμπλεγμα των δυτικών Κυκλάδων. Με αυτή τη σύντομη αναφορά ευχαριστώ την κυρά Φλώρα και εύχομαι στο νέο ζευγάρι να ζήσουν έναν βίο ανθόσπαρτο αποκτώντας πολλά παιδιά και εγγόνια.
Άποψη με τον Αρτεμώνα
H Παναγία η Χρυσοπηγή είναι πολιούχος της Σίφνου
Οι Καμάρες είναι το λιμάνι της Σίφνου