Ανακοίνωση

Καλωσορισμα

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΦΩΣ   –  www.eparxiakofos.gr 

Ιδρυτής: Γιάννης Η. Κάκανος 

Ιδιοκτήτης-διευθυντής: Ηλίας Ι. Κάκανος 

 

image description

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και πολλά θέματα με πολιτική αρθρογραφία, συνεντεύξεις, σχόλια και ρεπορτάζ παλιά και νέα με ημερομηνία καταχώρησης ανά έτος από το 2003 μέχρι σήμερα. Η ύπαιθρος της Κρήτης, οι μυρωδιές και τα χρώματα της, τα καλντερίμια των χωριών, τα ρυτιδωμένα πρόσωπα των κατοίκων τους, τα ήθη και τα έθιμα οδήγησαν στο αποτέλεσμα που φιλοξενεί η ιστοσελίδα. Η καταγραφή τους είναι το μεράκι μας και η διάδοσή τους, νομίζω, χρέος όλων μας.

Γιατί στα χωριά της Κρήτης γράφτηκε Ιστορία… Η χλωρίδα και η πανίδα τους είναι ακόμη ζωντανή όπως ζωντανοί είναι και οι κάτοικοί τους, οι οποίοι, συνεχίζουν την παράδοση, συμμετέχουν ακόμα στον παραδοσιακό γάμο, πανηγυρίζουν τον Άγιο προστάτη της περιοχής τους με όλες τις τιμές που του πρέπει, αλλά και πενθούν με το πένθος του χωριανού…

Μα το κυριότερο όμως, ανοίγουν διάπλατα τα σπίτια τους – πολλά από αυτά φτωχικά – και πάντα μας καλωσορίζουν. Αυτή είναι η Κρήτη. Γι’ αυτήν την Κρήτη θα διαβάσετε.

Βιογραφικό 

 

Γεννήθηκα στις 26 Μαρτίου 1957 στα Χανιά. Η μητέρα μου κατάγεται από το Κεφάλι των Εννιά Χωριών Κισάμου, ενώ ο μακαριστός πατέρας μου καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Την παιδική μου ηλικία την μοιράστηκα τόσο στο προαναφερόμενο χωριό της μητέρας μου, όσο και στα Χανιά.

Είμαι πτυχιούχος ηλεκτροτεχνίτης και εργοδηγός ηλεκτρονικός. Κατατάχθηκα στη χωροφυλακή στις 15 Μαΐου 1976. Ως χωροφύλακας, μετά την έξοδο μου από τη Σχολή, τοποθετήθηκα στο Σταθμό Χωροφυλακής Σίφνου.

Υπηρέτησα και στο Σταθμό Χωροφυλακής Σερίφου, καθώς επίσης και στην εξωτερική φρουρά των φυλακών Αίγινας. Το καλοκαίρι του 1981 κατόπιν εξετάσεων πέρασα στη Σχολή Ενωμοταρχών και φοίτησα ένα χρόνο στη Ρόδο.

Ως βαθμοφόρος υπηρέτησα διοικητής στους Αστυνομικούς Σταθμούς Έλους Κισάμου Χανίων, Λιθινών Σητείας και Παλαιόχωρας Σελίνου Χανίων.

Μάχιμος στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων (1984-87) και στη συνέχεια για δέκα χρόνια στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, όπου τα τελευταία τέσσερα ήμουν προϊστάμενος. Εκπόνησα μελέτες με καινοτόμο χαρακτήρα για την κυκλοφορία των κρατικών οχημάτων «προσβάλλοντας» τη μεγαλύτερη μάστιγα του 20 ου αιώνα σε βάρος της εθνικής οικονομίας.

Στην επιμονή μου να καθιερωθεί η νομιμότητα διώχτηκα ποικιλοτρόπως… Ακόμα ισχύουν, το Ν.Δ. 2396 και η Πρωθυπουργική Απόφαση της κυβέρνησης Αλέξανδρου Παπάγου πού «υποτίθεται» ρυθμίζουν την κυκλοφορία αυτών των οχημάτων. Ασχολήθηκα ενεργά με το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Το έτος 2001 ενώ υπηρετούσα στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων και ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού και Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., υπέβαλλα αίτηση για αποστρατεία εξαιτίας των αδίκως συνεχιζομένων διώξεων……

Στην 25χρονη αστυνομική μου διαδρομή παρακολούθησα αρκετές πολυήμερες όπως και πολύμηνες μετεκπαιδεύσεις σε θέματα τουρισμού, ναρκωτικών, αγορανομίας και τεχνικών υποθέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Τηλεπικοινωνιών (Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ.) του Πύργου Ηλείας, στα κεντρικά ηλεκτρονικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και στην ηλεκτρονική εταιρεία CANON. Παρακολούθησα ακόμα τα μαθήματα εδάφους για χειριστής ελαφρών αεροσκαφών στην Αερολέσχη Χανίων και έχω συμπληρώσει πολλές ώρες σε πτήσεις.

Ως απόστρατος ασχολούμαι μη επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία και είμαι μέλος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης ( ΠΑ.Δ.Ε. Μ.Μ.Ε).

Υπήρξα συνεργάτης στην εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης» και του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού του νησιού, «Κρήτη 1» κι έχω αρθρογραφήσει σε όλες τις τοπικές εφημερίδες του Νομού Χανίων. Από το 2002 είμαι τακτικός συνεργάτης στην εφημερίδα «Χανιώτικα νέα».

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ήμουν ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Νομού Χανίων με το ΠΑΣΟΚ. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Μπατσάκη και έχουμε έναν γιο.

 

Περισσότερα εδώ: http://eparxiakofos.gr/?p=3150


Ταχυδρομική διεύθυνση: 
Βασιλείου Τζοτζολάκη 89
Τ.Κ. 73134 Χανιά
Τηλέφωνο: 6979457191.

Email: eparxiakofos@gmail.com

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com