Ανακοίνωση

Οι συμφωνίες μεταξύ κράτους και εκκλησίας δεν είναι σωστό να γίνονται από δύο πρόσωπα!

_DSC0358

Από τα πρόσφατα που “συμφωνήθηκαν” μεταξύ πρωθυπουργού και αρχιεπισκόπου δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανησυχία στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, λαό και κλήρο. Δεν έγινε νόμος τους κράτους και ούτε  πρόκειται να γίνει η όποια συζήτηση «συμφωνία», μεταξύ δύο προσώπων.

Τι και αν συμφώνησε ο αρχιεπίσκοπος, θ’ ακολουθήσουν συζητήσεις επί συζητήσεων στη Βουλή, στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ) και στα μέλη του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, που ήδη έχει εκφραστεί ανησυχία, όπως άλλωστε θα διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.  

http://iersynklellados.blogspot.com/2018/11/blog-post.html

Ότι η χώρα χρειάζεται νοικοκύρεμα είναι βέβαιο, αλλά για να επιτευχθεί, είναι απαραίτητο να γίνουν σωστά βήματα με καινοτομίες που θα επικυρώνονται με πλειοψηφία. Για την εκκλησία, τώρα,  θα ήταν μια καλή αρχή να συζητιόταν η εφαρμογή της νομοθεσίας περί ταμειακών μηχανών σε μεγάλους Ενοριακούς Ναούς και η επόμενη κυβέρνηση, αφού σε λίγους μήνες θα προκηρυχτούν βουλευτικές εκλογές,  όποια και αν είναι, έχοντας τον χρόνο που θα απαιτηθεί, να προχωρήσει στην επίλυση αυτών των σοβαρών θεμάτων, μεταξύ κράτους και εκκλησίας.  

Γιάννης Η. Κάκανος   

fos-Αντιγραφή2 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com