Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Γεύσεις Κρήτης με κάστανα ψητά, φουρνιστά και γλυκό

 

Η εκπομπή της διαδικτυακής τηλεόρασης των «Χανώτικων νέων» Γεύσεις Κρήτης, την εβδομάδα αυτή βρέθηκε στην γιορτή καστάνου στο Έλος των Εννιά Χωριών Κισάμου. Το κάστανο σαν προϊόν χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, στην ζαχαροπλαστική, γίνεται ψητό, φουρνιστό, ακόμα  και βραστό. Σε όλες τις μορφές του είναι πεντανόστιμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κουνέλι με κάστανα που μαγείρεψε για την εκπομπή μας στο Έλος η νοικοκυρά Αγαθή Κυριτσάκη-Φρυτάκη και προβλήθηκε στις 5 Ιανουαρίου. Στη γιορτή του καστάνου, λοιπόν, θα δείτε εκτός των καθιερωμένων ομιλιών, εικόνες από τις ψησταριές και τους φούρνους με κάστανα. Κοπέλες να μοιράζουν κάστανο γλυκό, αλλά και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Έλους σε μια μικρή πολύ ωραία θεατρική παράσταση, που προσποιούμενες τις νοικοκυρές παρουσίασαν συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με κάστανο. Η συνέχεια αύριο Σάββατο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» και στη δική μας εδώ. Όποια νοικοκυρά ή νοικοκύρης θέλει να μαγειρέψει τη δική του συνταγή, να επικοινωνήσει μαζί μας ή με την εφημερίδα στα τηλέφωνα: 2821070563 και 2821051003.

Εδώ θα δείτε το βίντεο:

http://www.haniotika-nea.gr/gefsis-kritis-kastana-psita-fournista-ke-gliko/

SONY DSC

Χανιώτικα νέα 2 Νοεμβρίου 2013 σελίδα 27

27-2013-1102

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com