Δημοσιογράφοι με τηλεοπτικό συνεργείο από τη Βραζιλία επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της Terra Cretta και τους ελαιώνες της περιοχής γνωρίζοντας μάλιστα και την πιο αρχαία ελιά του κόσμου, την ελιά των Βουβών του Δήμου Πλατανιά.
«Όταν η παράδοση συναντά την ποιότητα και τη γεύση», μας είπε ο κ. Εμμανουήλ Καρπαδάκης, υπεύθυνος προώθησης των προϊόντων της εταιρείας, για να συνεχίσει τονίζοντας ότι: «κάνει παγκοσμίως γνωστό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Κισάμου από την Terra Creta ΑΒΕΕ, η οποία δημιουργήθηκε το 2001 στο Κολυμπάρι Χανίων σε ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις έχοντας ως κύριο αντικείμενο εργασιών την παραγωγή, τυποποίηση και εξαγωγές ελαιολάδου ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, κυρίως από την περιοχή Κολυμπαρίου».
Ο ίδιος συνέχισε υπογραμμίζοντας τα εξής: «Στη Βραζιλία εδώ και χρόνια έχουμε παρουσιάσει το ελαιόλαδο της περιοχής και σήμερα έχουμε κοντά μας δημοσιογράφους από τηλεοπτικό συνεργείο της χώρας αυτής αρχίζοντας την ξενάγησή μας από εδώ την πανοραμική, αλλά και ιστορική περιοχή με το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννου της Μαραθοκεφάλας. Θα πάμε στους ελαιώνες της περιοχής, στην ελιά των βουβών, θα επισκεφθούμε και βιολογικά κτήματα για να εξηγήσουμε πως γίνεται η καλλιέργεια και ποιες είναι οι βασικές διαφορές του κρητικού ελαιολάδου σε σχέση με ελαιόλαδα άλλων χωρών ενώ στη συνέχεια έχουμε κανονίσει μια επίδειξη μαγειρικής με τον αρχιμάγειρα κ. Αποστολάκη ώστε να δούνε την παραδοσιακή κρητική κουζίνα και βέβαια πως μπορούν να χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο μας σε δικές τους συνταγές».
https://eparxiakofos.gr/exeretiko-partheno-eleolado-apo-tin-terra-creta-avee-sto-kolimvari-chanion/